Svatební přípravy: Naprosto kouzelná a miloučká detektivka

Jodie pro blaho své dcery opouští profesi londýnské policistky a vrací se do svého rodného městečka v malebném Cornwallu, aby začala nový život, poté co v práci byla nasazena při teroristickém útoku v anglické metropoli. Ona sama se s celou situaci vyrovnala dobře, ale její dcera psychicky neustála ohrožení maminky a začala mít psychické potíže. A protože pro Jodie je dcera na prvním místě, rozhodla se změnit profesi a otevřít si cateringovou společnost.

Po příjezdu do Cornwallu hned získává první zakázku – její kamarád z dětství se má ženit a je třeba zajistit pohoštění na tento velký den. Jenomže co čert nechce – nevěsta den před svatbou zmizí a bývalá manželka jejího kamaráda z dětství je nalezena mrtvá. Jodie v sobě policajtku nezapře a začíná se tak trošku ujímat pátrání po nevěstě. Do cesty se jí (nebo ona jemu?) staví místní policista, se kterým si příliš nerozumí a jdou si „po krku“.

Kniha Svatební přípravy od autorky Fiony Leitch je prvním dílem knižní série Vraždy v Cornwallu. Od detektivky jsem absolutně nic nečekala a musím říct, že jsem z ní naprosto nadšená! Ale opravdu!

Já mám ráda detektivky, ale tahle je něčím výjimečná! Je neskutečně milá, vtipná a má i nádech romantické linky, což mne moc bavilo.

Hlavní hrdinka Jodie je super ženská se (pro mou maličkost) skvostným smyslem pro humor. V knize se seznámíme nejen s její dcerou, ale i s její maminkou. Všechny tři holky jsou naprosto k sežrání! Jsou trhlé, milé a laskavé. Jejich průpovídky a myšlenkové pochody Jodie jsem si opravdu zamilovala. I Tony, bývalý přítel Jodie, je příjemný chlapík, kterému se však lepí smůla na paty a je podezřelý z vraždy své bývalé manželky. Jodie však věří, že to neudělal, ale…. neviděla ho 20 let. Že by se v něm spletla?!

Více vám však k ději už neprozradím. Věřte mi, že pokud máte rádi detektivky, tak si tuto přečtěte. Myslím, že by se vám mohla líbit. Měla velmi příjemné tempo, které vás nenudilo a když do toho přidáte špetku humoru, tak se to čte samo.

Fiona Leitch si příběh moc hezky promyslela a dlouho jsem si vraha tipovala špatně. Vlastně mne vrah překvapil a pozor – NE, NEBYL TO ZAHRADNÍK! 🙂

Jak jsem napsala již výše – všechny hlavní hrdinky budeme mít rádi. Cornwallský detektiv se občas chová tak, že byste ho nejraději zatloukli do země, protože si nechce vyslechnout postřehy zkušené Jodie. Egoista jeden!

A jestli rádi vaříte, tak musím napsat, že vás na konci čeká příjemné překvapení 🙂

Na knize jsem nenašla absolutně žádný zápor! Nic, co bych mohla autorce vytknout. Prostě to bylo opravdu moc příjemné čtení a jsem si jistá, že i vám kniha bude zpříjemňovat chvilky pohody s knihou.

Knihu naprosto a jednoznačně mohu doporučit! Už se těším na druhý díl! Snad vyjde brzy.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Alpress

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto knihu přečíst, můžete si ji pořídit na internetovém obchodě Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *