Hovor se smrtí: mrazivý Carter nezklamal

Milujete krvavé thrillery, ze kterých snad až mrazí? Tak série Robert Hunter z pera Chrise Cartera je to pravé ořechové. Nic pro slabé povahy! Carter je už pro nás, milovníky thrilleru, tak trošku klasikou. Roberta Huntera si dopřávám v audioknižní podobě a musím říct, že častokrát z hlasu pana Saice opravdu cítíte mráz v zádech a ježí se vám chloupky. A to bez jakékoliv nadsázky.

Hlas pana Saice spolu s umem pana Cartera – to je vražedná kombinace, která vás pohltí.

Ale teď už ke knize samotné: Hovor se smrtí je 8. dílem knižní série. Je pravdou, že jsem si díly maličko popletla a místo druhého jsem si „střihla“ osmý. Ale ničemu to nevadilo, takže se domnívám, že nemusíte sérii číst hezky díl po dílu.

Robert Hunter tentokrát vyšetřuje spolu se svým sympatickým kolegou další šílené vraždy. No jen si to představte: to si tak vesele žijete vlastní život a najednou vám zazvoní telefon a spatříte takový prazvláštní obraz. Vidíte, že vám volá nejlepší kamarádka nebo vaše žena, a jak se detail obrazu oddaluje, všimnete si, že tady něco nehraje. A najednou vám cizí hlas řekne, že aby vaše blízká osoba přežila, musíte odpovědět na 3 celkem základní a jednoduché otázky, které byste znát měli. Jenomže… je neznáte. A tak vás vrah nechá dívat se na to, jak svou oběť opravdu velmi, velmi brutálně umučí a zabije. Sakra práce – jak je možné že neznám tyhle základní věci! Kvůli mě zemřela! Jen já můžu za to, že jsem to dopustil/a!

Vrah je i tentokrát při svém vraždícím šílenství velmi vynalézavý a snad i pro čtenáře opravdu šokující. Kde jsou ty časy, kdy se oběti trávili jedem! Ha! Carter povznesl vraždění na zcela jinou úroveň.

Audiokniha Hovor se smrtí opět dokazuje, jak šílený Carter je a také poukazuje na to, jak šílení jsme my čtenáři, že tohle obdivujeme a se zaujetím posloucháme a čteme.

Carterovi musím opravdu pochválit promyšlenost děje. Způsob vraždění je skutečně velmi kreativní, ale to, jak to do sebe všechno hezky zapadá a to, že budete vraha na jeden krátký okamžik snad i litovat, je prostě úžasné!

Tempo si Carter umí krásně udržet a s každou končící kapitolou jste doslova nuceni! začít poslouchat hned tu následující.

Jak jsem napsala výše, interpretace se ujal vynikající Jakub Saic. Jeho práce z hlasem je brilantní. Až děsivá! Geniální a opravdu se ke knize skvěle hodící.

Celý poslech trvá 12 hodin a 52 minut, ale jelikož jsem se od něj nemohla odtrhnout, měla jsem dojem, že trval snad polovinu času.

Bylo to výborné! Výborné! Výborné!

Opravdu doporučuji všem, kteří mají rádi opravdové thrillery. Drsné, krvavé, snad i nechutné, ale výborně zpracované thrillery.

Hodnocení:

Audioknihu si můžete zakoupit na stránkách Audiolibrixu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *