Vrahova žena: Hlavní hrdinka měla opravdu pech… ale opravdu

Jessi Yardeyová je uznávanou a úspěšnou prokurátorkou, ale vždy se jí tak dobře nevedlo. Když byla mladší, zamilovala se do okouzlujícího Eddieho Cala – vášnivého a velmi nadaného umělce. Jenomže Eddie nebyl ten muž, za kterého ho považovala. Byl to nelítostný vrah, který bez mrknutí oka zabíjel lidi. Yardeyová si prošla peklem, když zjistila, co je její manžel zač. Když ho přišli zatknout, nosila pod srdcem plod jejich lásky – dceru Taru.

Nyní je Tara dospívající slečna s nadprůměrným iq a očima po otci. Její vztah s matkou je trošku komplikovaný a obě dává dokupy nový přítel od Yardeyové – Wesley. On dětem rozumí a tak se snaží občasné bouře více méně úspěšně zažehnávat.

Eddie je zavřený ve vězení a čeká na vykonání rozsudku smrti. O to větší překvapení je, když se objeví jeho napodobitel, který prořezává hrdla manželům v jejich postelích, když ve vedlejších pokojích spí jejich děti. Děsivé vraždy, brutální a krvavé. Yardeyová si myslela, že je její minulost už za ní, ale kdepak! Vše se rozjíždí nanovo. Je zapojena do vyšetřování těchto zrůdných vražd. Její život se začíná hroutit, ale má jasný cíl – vraha musí dostat. Za každou cenu!

Kniha Vrahova žena je třetí knihou afghánského autora Victora Methose, která u nás byla vydána. Jeho právní vzdělání se díky tomuto příběhu nezapře, jen co je pravda. Je vidět, že přesně ví, jak to v soudní síni chodí.

Styl psaní byl velmi čtivý. Kniha měla své příjemné tempo, takže když se do ni dáte, máte ji přečtenou za dva dny a ani nemrknete. Možná ještě o něco dříve.

Stejně tak bych ráda vyzdvihla promyšlenost celé zápletky. Je pravdou, že mi děj přišel možná trošku předvídatelný, ale i tak to nebylo špatné. Co mi možná krapet přišlo líto, že jsme se moc brzy dozvěděli, kdo je pachatelem. Na druhou stranu to bylo nutné, pokud jsme měli být svědky soudního přelíčení. A konec knihy? Myslím ten úplný konec… ten mohl být pro mnohé skutečným překvapením. Příjemným překvapením.

Celý příběh byl rozdělen do 81 krátkých kapitol, tak měl člověk pocit, že to hezky ubíhá.

Autorovi se podařilo velmi hezky popsat jak hlavní hrdinku a její dceru, tak i vedlejší postavy, které v příběhu byly podstatné. I prostředí a děj byl dobře vykreslen, takže jsem neměla pocit plytkosti, který u některých knih občas zažívám.

Přestože vlastně knize jako takové nemám ani co vytknout, tak je pro mne tato kniha takovým lepším průměrem. Četlo se to dobře, příběh byl poměrně zajímavý, ale přesto vím, že jakmile otevřu další knihu, rychle na tento příběh zapomenu. Ale i tak to byla taková příjemná kriminální oddechovka.

Knihu tedy mohu i přesto doporučit.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto knihu přečíst, tak k jejímu nákupu můžete využít například internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *