Kruh: Minier opět zabodoval

Smrt všude, kam se podíváte. Marsac je poklidné univerzitní městečko a prakticky tam „chcípl pes“. Do doby, než je nalezena utopená žena ve vaně. Kéž by to tímto případem skončilo! Kdepak! Mrtvých přibývá a Martin Servaz, výborný vrchní komisař, má práce až nad hlavu.

Po skvělém prvním díle Mráz z knižní série Martin Servaz jsem si dovolila sáhnout pod druhém díle – Kruh. A rozhodně jsem neudělala chybu! Bernard Minier, autor, je zkrátka skvělý a rozhodně umí psát!

Bernard Minier dokáže každý svůj příběh dokonale promyslet. Jsem vždy velmi mile překvapená, jak krásně vše domyslí – do naprostého detailu. A když pominu fakt, jak si dokáže autor v hlavě příběh sestavit a poskládat, tak o to více žasnu nad tím, jak dokáže své myšlenky přenést na papír a popsat atmosféru různých situací. Jeho styl nemá chybu!

Tempo si audiokniha drží velmi dobře. Kniha má spád a stále vás drží v očekávání, co se bude dít a jak si s tím Martin Servaz poradí. Bernard Minier umí krásně popsat důležité detaily, které podtrhnout děj, ale umí to tak šikovně, že v knize žádná hluchá místa nenajdete.

Moc se mi líbí, jak dokáže autor popsat charaktery postav. Martina Servaze budete mít rádi a když se v příběhu sblíží s jednou ženou, moc mu budete přát, aby byl konečně šťastný.

Pokud máte rádi opravdu moc hezky propracované thrillery/detektivky, pak série Martin Servaz je to správné pro vás a rozhodně o tom nepochybujte! Věřte mi, že těch 19 hodin a 3 minuty poslechu si užijete.

Je pravdou, že na hlas Jiřího Žáka jsem si musela zvykat – ten mi zpočátku nesedl. Ale po pár hodinách mi to už nepřišlo a poslouchal se celkem dobře 🙂 Ale stejně mi pokaždé, když si pustím jeho hlas, přijde něčím zvláštní.

A ten konec! Co nám to ten Bernard udělal?! On přesně ví, jak si nás čtenáře omotat okolo prstu a probudit v nás touhu po dalším díle! Pokud se do Kruhu pustíte – jakože vám to opravdu doporučuji – mějte už přichystaný 3. díl série, protože … no však uvidíte sami. 🙂 A začněte hezky od samotného počátku série – tedy knihou Mráz. Protože příběhy na sebe částečně navazují a je opravdu dobré znát předchozí díl. 🙂

Už se moc těším na třetí díl….

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto výbornou audioknihu také poslechnout, můžete k jejímu nákupu a následnému poslechu využít Audiolibrix.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *