Vila v Itálii: 11. díl série se nesl na stejně milé vlně jako vždy

Jak jistě víte, knižní sérii Romantické útěky si dopřávám vždy v audioknižní podobě a ne jinak tomu bylo také s 11. dílem – Vila v Itálii.

Toužíte-li se přes prázdniny ocitnout v italském Amalfi, tak si můžete pustit do uší – a nebo si přečíst – právě Vilu v Itálii. Chutné zmrzliny, malebné modré pobřeží, velmi milá italská vila, příjemná mužská společnost a azurové nebe – zažijte Itálii s každým nádechem při poslechu Vily v Itálii.

Lia miluje práci s látkami. A také svou rodinu, která ji však přinese jedno velké a nemilé překvapení. Když se dozví, že její tatínek není jejím biologickým otcem, vnímá to jako zradu. Rozhodne se proto svého biologického otce najít, navštívit a ideálně ho i poznat. Jejím otcem není totiž nikdo jiný, než slavný herec Ernesto! Proto není rozhodně snadné se k němu dostat blíže. Ne, když ho jeho manažer Raphael střeží jako oko v hlavě!

A co je ještě horší – ten nepříjemný Raphael je zatraceně sexy a pohledný chlap!

Julie Caplinová nás tentokrát poslala do příjemného prostředí Amalfi, kde si užijete nejen krásné výhledy na moře, ale také kouzelné úzké městské uličky s malebnými restauracemi. A když vám společnost dělá nepřístupný, podezřívavý a krásný chlap – jiskrám se zkrátka ubránit nemůžete, no ne? Své o tom ví hlavní hrdinka Lia.

Lia je moc milá mladá žena, která si prochází osobním zklamáním, když se dozví, že její otec není jejím biologickým otcem. I přes veškeré sympatie, které jsem k ní cítila, musím uznat, že její dětinské a vzdorovité fňukání mi v jejím věku přišlo poněkud nepatřičné.

Raphael a jeho bratr jsou sympaťáci. Ale povahově jsou každý úplně jiný. Zatímco Raph je ostražitý a nedůvěřivý, jeho bratr si k Lii najde cestu hned a stanou se přáteli. Což se Raphaelovi samozřejmě nelíbí. A Ernesto s jeho ženou – ti jsou úplně k sežrání! Jsou laskavost, vřelost a přátelskost sama. Právě proto je Raph tak chrání.

Byl to opravdu laskavý a milý poslechpřesně takový, na jaký jsme od Julie Caplinové zvyklí. Pravdou je, že bych ocenila přece jen trošku více italské atmosféry, ale i tak to bylo velmi milé.

Charaktery postav jsem měla poměrně ráda a Lia mi byla docela sympatická – až na tu její věčnou sebelítost.

Na hlas Veroniky Lazorčákové jsem si už natolik zvykla, že by se mi snad po ní už i stýskalo. Zkrátka už k Romantickým útěkům patří a poslouchá se mi už velmi dobře.

Poslech trval 10 hodin a 26 minut a bylo to jedno velké milé poslouchání, které nezklame. Ano, je to opět ta typická Caplinová, která má své knihy více méně podle téže šablony, ale to už víme a právě proto ji posloucháme a čteme.

Takže pokud máte chuť na příjemnou a jednoduchou oddechovku, rozhodně vás Vila v Itálii nezklame. Určitě můžu doporučit. 🙂

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto audioknihu poslechnout, můžete k jejímu nákupu využít Audiolibrix 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *