Pozdrav z Itálie: pohodové čtení na cesty nebo na víkend

Pokud toužíte po příjemných chvilkách s knížkou a nemáte zrovna chuť na nic náročného, pak se můžete klidně pustit do knihy Pozdrav z Itálie od spisovatelky Jules Wake. Je to její první kniha. Nebudu vám lhát – není to žádný zázrak, ze kterého byste zůstali stát s údivem ve tváři, ale je to milá četba, když si prostě potřebujete oddechnout a na chvíli si jen tak užít slunce, pocitu svobody a taky kousek Francie a Itálie.

Jedná se romantický příběh knihovnice jménem Laurie, která žije poměrně usedlým a nudným životem v malém anglickém městě Leighton Buzzard. Má vlastní domeček a stálého přítele Roberta.

Laurie má také velmi bohatého strýčka, který, na rozdíl od Laurie, žije velmi veselým a živým životním stylem. Je milovníkem silných a kvalitních aut a v jeho sbírce nechybí ani skvosty jako Ferrari, které navrhoval samotný Enzo Ferrari. Ano, její strýček si umí života opravdu užít a chce mít v životě jen to nejlepší. Od vína až po auta.

Když ovšem strýček zemře, dozví se Laurie, že na ni strýček přepsal právě ono ferrari. Aby ho však mohla opravdu získat, musí s tímto autíčkem podniknout cestu po Evropě. Naplánuje ji ještě za svého života cestu přes Francii a Itálii přes pěkná místa, která on sám navštívil a ze kterých ji posílal pohlednice. Dohlížet má na ni jeho letitý přítel a rovněž také milovník aut Cameron.

A tak se spolu vydávají na tuto cestu. Poznávají se vzájemně, oťukávají se, začínají se přátelit … no všem je jasné, jak to asi dopadne. Neočekávejte od knihy žádné hluboké myšlenky. Je to prostě jen příběh, který vás má pobavit.

Přestože se kniha četla poměrně dobře, musím napsat, že první polovina knížky mi přišla táhlá. Pořád jsem čekala, kdy se to nějak rozjede. V polovině už se to četlo dobře a příběh se začal odvíjet svižněji. Jak jsem napsala – už od začátku vám bude jasné, jak se příběh vyvine, ale to mi vůbec nevadilo.

Kniha spadá do edice Srdcovky a v této edici je ještě dalších 11 knih. Mám v plánu si je pomaličku pročítat. Často čtu kriminální příběhy a je mi příjemné si občas portfolio přečtených knih zpříjemnit něčím milým, nenáročným, zábavným a pozitivním.

Pokud tedy i vy toužíte po něčem takovém, tak si knížku klidně přečtete. Kniha vás neurazí, ale ani nenadchne. Je to prostě jen romantika.

Hodnocení:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *