Gastrosexuál: kuchařka pro opravdové fajnšmekry

Já ráda jím. Opravdu moc ráda. Taky to je na mne vidět, což mě štve, ale nemůžu si pomoci. Kdybych mohla, tak sním snad i psa, kočku, šneka, přítele, maminku, tatínka, babičku, Ostravu, Moravskoslezský kraj, Česko, Evropu… no jsem marná. Prostě ráda jím.

A taky ráda sbírám kuchařky. To je taky takový můj nešvar. Mám ráda kuchařky, protože se ráda nechávám inspirovat, když už tedy vařím. A to se podržte, u nás vaří většinou chlap. Že by to byl taky takový gastrosexuál? Možná… ale jen takový malinký.

Gastrosexuál je muž, který má své zaměstnání. Obvykle je v něm úspěšný a má ho rád, ale k tomu všemu ještě perfektně vaří. Vaří dobře, vaří rád a vaří neobvyklá jídla. Jsou to amatérští kuchaři s mlsným jazýčkem a s velmi dobře vycvičenými chuťovými pohárky.

Pár takových gastrosexuálů se rozhodlo, že napíšou spolu se Svenjou Jelenovou kuchařku Gastrosexuál. No co dodat – někdo si s jídlem dokáže opravdu vyhrát a výsledný pohled na dokonalý talíř – to je prostě pastva pro oči. Zkrátka a dobře – u gastrosexuálu jde o to, že láska jim skutečně prochází žaludkem.

V knize se tak budete moci seznámit s 10 muži, kteří jsou gastrosexuálové. A právě tito muži vás budou moci hezky inspirovat k velmi neobvyklým a vybraným pokrmům. Každý muž přidává totiž pár receptů.

Nebudu vám lhát – recepty zklamou běžné hospodyňky, které si nechtějí dát tu práci s nákupem neobvyklých a možná i těžko dostupných ingrediencí. Rozhodně zde nenajdete recept na knedlo vepřo zelo. Kdepak. Najdete tady recepty takřka snad vhodné pro Michelina.

Kniha je rovněž také obohacena fotografiemi všech pokrmů, kterými se pánové chtěli pochlubit.

Kniha nám tedy postupně představí všech deset kuchaříčků. Dozvíme se, co dělají za práci a jak se k vaření dostali. Jeden z nic pochází z pekařské rodiny. Druhý má zase jen rád jídla, a tak začal chodit do nejvybranějších německých restaurací atp. A pak se začal učit ty nejvybranější jídla vařit sám.

Jedna věc všechny tyto gastrosexuály spojuje – láska ke kvalitnímu jídlu a touha po naprosté dokonalosti.

Pokud tedy i vy jste opravdoví fajnšmekři a nespokojíte se jen tak s něčím, pak je pro vás tato kuchařka jako dělaná. V opačném případě vám přijde nejspíše až moc nóbl.

Ráda bych tímto poděkovala za zaslání recenzního výtisku Databázi knih a také společnosti Albatros Media.

Hodnocení:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *