Vaříme bez hladových potravin: kuchařka pro zdravé tělo a spokojené chuťové pohárky

Také patříte mezi lidi, kteří věří, že to, co je zdravé není příliš dobré? Pokud ano, tak vás můžu ubezpečit, že kuchařka Vaříme bez hladových potravin tento mýtus vyvrací.

V kuchařce najdeme 40 receptů, které mají nízký glykemický index. Co to znamená? To znamená, že se dobře najíte a nebudete přibírat na váze. A taky budete opečovávat svou slinivku a dostanete pod kontrolu svou cukrovku. Uděláte tedy něco pro své zdraví a také si pošmáknete. Skvělé, že?

V samotném úvodu této kuchařky najdete povídání právě o glykemickém indexu. O co jde? Proč je důležité sledovat glykemický index? A které potraviny mají nízký glykemický index a které naopak vysoký. Získáte tak nový pohled na potraviny. Pochopíte, proč některé suroviny používat více a jiné raději méně. Kniha je tedy vhodná také pro lidi s cukrovkou. Určitě oceníte kreativitu těchto jídel.

V kuchařce najdete recepty v několika kategoriích. V kategorii Chuťovky najdete například recept na domácí hummus, nebo na nadívané žampióny, které vypadají naprosto skvostně.

Další kategorie se zaměřuje na předkrmy a studené jídla. Takže zde najdete opravdu krásné inspirace na zdravé a svěží saláty a koláče.

Pak je zde kategorie hlavních chodů. Pohankové palačinky, těstoviny s lososem a avokádem, dýňová fritata – to jsou jen malé ždíbečky toho, co v kuchařce najdete.

A samostatnou kategorii zde tvoří dezerty. A i ty vypadají naprosto božky! Pokud chcete zdravě mlsat, opravdu se nechte touto kuchařkou inspirovat.

Kuchařka je obohacena o celou škálu fotografií pokrmů, které byly uvařené na základě receptů. A přísahám, že není recept, který bych ráda neochutnala.

Tohle je kuchařka přesně podle mého gusta. Barevná jídla, zdravá jídla, svěží jídla, lehká jídla. Udělají dobře nejen tělu, ale také chuťovým pohárkům.

Tak co myslíte? Který obrázek se nejvíce líbí vám? Co byste si dali vy?

Tímto bych ráda poděkovala Databázi knih a Albatros Media o zaslání recenzního výtisku.

Hodnocení:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *