Společné čtení v dubnu

Tak jsem si s jednou mou kamarádkou knihomolkou řekla, že bychom mohly uspořádat společné čtení. Ven se teď stejně nikam nesmí, stav nouze je stav nouze. Veškerá zábava je pro nás téměř zapovězena, ale co si budeme povídat – nám knihomolům to trošku hraje do karet. My stejně raději trávíme čas nad knihou než abychom někam trajdali a byli v davech, no ne?

Tak jsme tedy vytvořily na mých facebookových stránkách událost ke společnému čtení. Budete-li mít chuť, budu ráda, když se k nám přidáte.

Pro měsíc duben jsme vybraly dvě knihy:

Tou první je kniha To nejlepší v nás – novinka od Colleen Hoover a druhou knihou je Tatérka od Alison Belshamové. To nejlepší v nás budeme číst v první půlce dubna. Tatérku zase v druhé půlce.

Anotace:

Nový román bestsellerové autorky Colleen Hooverové o nešťastném manželství a jednom dávno zapomenutém slibu, který by ho mohl zachránit. Quinn by v životě nenapadlo, že potká osudovou lásku v nejhorší den svého života. Přesně to se ale stane. Začátek jejího vztahu s Grahamem je naprosto dokonalý, jsou jako stvoření jeden pro druhého. O sedm let později je ale jejich manželství v troskách. Zpočátku dokonalá láska je ohrožena tisíci nedokonalostmi jejich společného života. Člověk by řekl, že manželství přestává fungovat tehdy, když lásku nahradí zloba a pohrdání. Ale Quinn a Graham se na sebe nezlobí. Prostě už jen nejsou stejní jako dřív… Všechny společné sny a vzpomínky, místo aby je držely pohromadě, je od sebe oddělují. A to jediné, co by je mohlo zachránit, je dost možná právě, co jejich vztah nenávratně zničí…

Kniha má na Databázi knih hodnocení 88%.

Anotace:

Když během tetovacího veletrhu v anglickém Brightonu objeví místní tatérka Marni Mullinsová podivně znetvořenou mrtvolu, ochromí celé město strach. Podle všeho tu řádí sériový vrah, který zaživa vyřezává umělecká díla z těl svých obětí. Marni skrývá tajemství a má pádné důvody, proč nedůvěřovat policii. Jak se proto rozhodne, když ji navštíví mladý, čerstvě povýšený inspektor? Pomůže mu vyšetřit jeho první vraždu, nebo se po stopách vraždící zrůdy vydá sama?

Kniha má Databázi knih hodnocení 82%.

Jestli se bude jednat o vyloženě organizované čtení ve smyslu, že např. každý den přečteme 3 kapitoly o kterých si budeme následně povídat – to se uvidí. Určitě vám dám možnost se k tomuto ještě vyjádřit na samotné stránce události.

Jelikož je situace v ČR nouzová, tak jsou mnohé knihovny dočasně zavřené. Na stránce uloz.to jsem knihy našla, takže si je můžete klidně stáhnout ve formátu epub. Knihy si můžete také samozřejmě zakoupit. Konkrétní odkazy na stažení jednotlivých knih naleznete přímo v události na facebooku – viz. odkaz v odstavci výše.

Pokud se budete chtít přidat, budu velmi ráda! 🙂 Tak se mějte krásně a čtení zdar! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *