Dokonalá kořist: Fieldsová se opět předvedla

Inspektor Luc Callanach vyšetřuje další vraždy a tentokrát snad ještě horší než byly ty první po jeho příjezdu do Skotska. A Helen Fieldsová si zase zaslouží jedničku s hvězdičkou za skvělý příběh.

Edinburghem se šíří strach. Za jeden večer se stanou dvě šokující a natolik brutální vraždy, že i zkušení policisté mají co dělat, aby pohled na zavražděné ustáli. Co to může být za člověka, který na koncertě napadne v davu mezi tisíci lidmi člověka a rozřízne mu jedním jediným řezem břicho tak, že z něj vypadnou vnitřnosti? A pak si klidně, nenápadně odkráčí a nikdo si ho ani nevšimne. A jen o pár hodin později jsou policisté přivoláni k dalšímu zavražděnému tělu. Tentokrát se postaral někdo o to, aby dotyčná osoba prožívala pekelnou bolest. Zkrátka a dobře – edinburghská policie má co dělat! A aby toho nebylo málo, přátelství mezi Lucem a Avou bude trošku napjaté a Luc se při výkonu práce bolestivě zraní.

Dokonalá kořist volně navazuje na první díl Dokonalé stopy knižní série Inspektor Luc Callanach. Pokud máte obavy, že bude klesat kvalita a úroveň příběhu a knihy jako takové, rychle se těchto obav zbavte, protože Helen Fieldsová jen potvrdila svůj um a talent. Kniha byla stejně tak čtivá jako první díl. A vraždy byly stejně tak šokující jako v prvním díle. Takže ano, milí milovníci detektivek, zde si přijdete rozhodně na své, stejně jako při čtení prvního dílu.

I v knize Dokonalá kořist musím vyzdvihnout naprosto dokonalou a snad až obdivuhodnou schopnost autorky promyslet děj do naprosté dokonalosti. Tohle je něco, za co knize prostě musím dát maximální ohodnocení.

A plné hodnocení kniha nedostane jen za skvělou promyšlenost, ale také za výborné tempo a styl, kterým je kniha napsána. Už po pár stránkách, možná snad i pár odstavcích, budete vtaženi do děje natolik, že pro vás přestane existovat svět. Budete chtít spolu s Lucem vyřešit záhady, budete nesnášet jeho kolegu z Londýna a budete chtít, aby se Luc s Avou zase přátelili jako dříve.

Stejně jako v prvním díle i zde najdeme příběh rozdělený do několika poměrně krátkých kapitol.

Helen Fieldsová je skvělá autorka a její um popsat hlavní hrdiny je fenomenální. Nemůžu si pomoci, ale ona se skutečně v tomto ohledu řadí mezi TOP autory. A jak krásně dokáže popsat místo činu a způsob vražd?! Úžasné!!! To si prostě musíte okusit sami! Jsem přesvědčená, že nebudete zklamaní.

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nemůžu na knize najít ani jednu jedinou malilinkatou zápornou věc. Je to prostě dokonalé po všech směrech.

Dokonalou kořist můžu jen a jen doporučit. Opravdu. Absolutně neváhejte a běžte do ni. Já bych začala první dílem, protože by byla škoda ochudit se o takový knižní skvost. Ale i kdybyste se k prvnímu dílu nedostali – nevadí. Ve druhém díle se jemně a zlehka nakousne děj prvního dílu, takže se alespoň maličko dozvíte něco málo z předchozího děje. Přesto si myslím, že abyste si zamilovali hlavní hrdiny, bylo by dobré si první díl přečíst. Lépe poznáte Luca i Avu a porozumíte jejich přátelství.

Takže ano, tuhle knihu miluji a myslím, že si ji zamilujete i vy! Opravdu. Vřele a ještě vřeleji vám ji doporučuji.

Hodnocení:

Budete-li si chtít knihu koupit, můžete k tomu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *