Chlapec z lesů: novinka od Harlana Cobena opět nezklame

Matthewe pozoruje mlčky svou spolužačku, jak ji ostatní spolužáci šikanují. Ale nezasáhne. Jen ji tiše z dálky sleduje a pozoruje její vnitřní sílu, s jakou dokáže snášet nepochopitelnou a zbytečnou nenávist spoluvrstevníků. Když však Naomi nedorazí následující dny do školy, začne Matthewua hryzat nejen svědomí, ale také pocit strachu o její zdraví. Se svou obavou se svěří své babičce, Hester Crimsteinové – známé právničce, která má v televizi vlastní pořad. Hester je postrach v právním i kriminálním světě. Je to právnický vlk, který se nebojí ničeho. Je přímá, tvrdá a trefná. A svému vnukovi věří a nenechá ho na holičkách.

A tak požádá o pomoc svého chlapce z lesa – Wilda. Wilde byl nalezen před 30 lety v lese. Neměl ponětí, jak dlouho v lese byl a jak se tam ocitnul. Wilda Hester zná od doby, kdy byl nalezen, protože její syn byl Wildův nejlepší kamarád. Wilde Hester samozřejmě vychází vstříc a vydává se hledat Naomi. Celý případ se začne komplikovat v momentě, kdy zmizí další Matthewuův spolužák. Co všechno za tím stojí a jak se příběh bude vyvíjet, to vám samozřejmě neprozradím. Jediné, co vám můžu říci je to, že i tato Cobenova kniha stojí za přečtení.

Chlapec z lesů od známého autora Harlana Cobena je kniha, která vás nezklame. Od pana Cobena jsem četla již několik knih a Chlapce z lesů mohu opět doporučit.

Celá kniha je rozdělena do 3 částí a do poměrně krátkých 40 kapitol. A jak už je u Harlana Cobena zvykem – všechny kapitoly jsou krásně čtivé. Přesto jsem však natrefila v polovině příběhu na hluché místo, které mne „trklo“. Ale byl to skutečně jen moment, po kterém se děj zase hezky rozjel.

U Harlana Cobena vždy oceňuji nejen jeho čtivý styl psaní, který je skutečně obdivuhodný, ale také promyšlenost dějů všech jeho knih. Ale to fanoušci Harlana Cobena, mezi které se počítám i já, už prostě očekáváme a víme, že nám to Harlan vždy dopřeje. Proto také saháme po jeho knihách. Protože víme, že nikdy nešlápneme vedle. Harlan, to je prostě jistota dobře stráveného času s knihou.

Tempo knihy bylo výborné. Tady není zase nic, co bych mohla vytknout. Napětí jsem zase tak moc při čtení necítila, ale zvědavost byla. Chtěla jsem vědět, kdo za tím vším stojí a jak to dopadne.

Za co musím Harlana opravdu moc a moc pochválit je popis osob. To se mu opravdu povedlo naprosto skvostně. Všem postavám vdechl tak opravdové charaktery, že si ke všem postavám vytvoříte vztah. Některé postavy budete mít rádi, jiné budete opravdu nesnášet. A to je vždy znakem dobré knihy.

Pokud bych měla zmínit nějaké zápory, pak jeden bych přece jen našla. A sice, že v celém příběhu nebyla objasněna minulost Wilda. To mě trošku mrzelo, protože Wilda jsem si zamilovala a tohle mi v příběhu opravdu chybělo.

Přesto však můžu knihu opravdu doporučit. Myslím, že si čtení užijete. Tato knižní novinka uspokojí milovníky klasických detektivek. Budete se společně s Wildem pídit po zločincích a budete doufat, aby ztracené děti byly nalezeny zdravé.

Děkuji tímto za zaslání recenzního výtisku Databázi knih a společnosti Euromedia Group.

Hodnocení:

Budete-li si chtít přečíst knihu od Harlana Cobena, můžete k tomu využít internetové knihkupectví Knihy Dobrovský 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *