Před ničím se nezastaví: Kniha plná akce, napětí a skvělých zvratů!

No jen si to představte: Sluníčko příjemně svítí, moře klidně šplouchá, čerstvý vánek cítíte na tváři a ve vlasech a na světě není nic, co by vám zabránilo vyplout se svou lodí a zarybařit si. Dokonalý den! Naprosto dokonalý.

Dokonalý je však jen do doby, než se podíváte na oblohu a spatříte, jak se směrem k vám přibližuje letadlo. Míří na vás. Je stále níž a níž. Koukáte na něj a říkáte si: „Co to sakra dělá? Chce přistát na vodě?“

Letadlo je ještě níž a míří na vás… Sakra, snad neletí na mě?! Stále níž, už jen pár metrů nad hladinou moře… a najednou rána a letadlo ztroskotá do moře jen pár metrů od vás. Koukáte, co se to děje a nevěříte vlastním očím. Chcete zavolat rychle pomoc, ale vysílačka na vaší lodi je rozbitá od té zpropadané ryby, se kterou jste ještě před malou chvilku bojoval. Mimochodem, ona ten boj vyhrála… Sakra, co teď?!

Rychle saháte pro výbavu a potápíte se k potopenému letadlu. Celá posádka je po smrti. Nejste nic platní, tady už nepomůžete… A najednou spatříte tašku. Popadnete ji. Chcete vědět, co jsou tito lidé zač. Na lodi však zjistíte, že taška ukrývá velmi, velmi zajímavý obsah. Který si schováte. A honem odtud pryč. Kde je sakra pobřežní stráž? Nějaká záchranná akce…. je to celé podivné.

A právě v tento moment se začíná odehrávat naprosto dokonalý dobrodružný, akční a strhující příběh, plný tajemna a zkorumpovaných agentů FBI. Můžu vám říct, že to tedy byla jízda! Wow!

Michael Ledwidge dokázal napsat velmi povedený thriller, který vás vtáhne a nepustí. Rychlé tempo zaručí, že se při čtení rozhodně nudit nebudete! Ani na vteřinu.

Hlavní postava, Michael Gannon, je potápěčský instruktor a bývalý člen elitní vojenské jednotky. Žije poklidným životem na Bahamách a užívá si občasného rybaření. Už dávno jsou pryč doby, kdy byl jeho život jedna velká akce. Ovšem teď se život vrací do starých kolejí.

Gannon totiž zjistí, že po něm jdou agenti FBI. Jdou nejen po obsahu tašky, kterou tak pečlivě schoval, ale i po všech svědcích. A tak Gannon prchá spolu s Ruby, kterou mají agenti FBI za spolupachatelku a dalšího svědka.

Před ničím se nezastaví je první díl knižní série Michael Gannon a já jsem už teď zvědavá na druhý díl. Musím uznat, že už hodně dlouho jsem nečetla tak akční knihu. Dokonce bych řekla, že by tohoto příběhu mohl být velmi povedený akční film.

Skvělé tempo si kniha uchovává po celou dobu. Tahle kniha nemá ani žádná hluchá místa.

Hlavní hrdiny budete milovat. Gannon i Ruby jsou sympaťáci a tak trošku doufám, že v dalším díle mezi nimi přeskočí jiskra. V tomto díle se však žádné romantiky mezi hrdiny nedočkáme.

A záporné hrdiny, ty zlé a nelítostné agenty FBI, ty budete z duše nesnášet. Opravdu. Jsou prohnilí až na kost a je to z každého jejich slova cítit na sto honů.

Charaktery postav autor Michael Ledwidge vystihl a popsal naprosto dokonale, stejně jako naprosto dokonale popsal i celý děj a akční „scény“. Popis je tedy naprosto bezchybný.

Tuhle knihu si užijí tedy zejména ti, kteří mají rádi knihy s rychlým tempem. S dějem, který vás vtáhne a který vám nedovolí knihu odložit. Máte-li rádi komplikované zápletky a napětí, nebudete litovat, když si tuhle knihu pořídíte.

Vřele doporučuji.

A tímto děkuji Databázi knih a společnosti Alpress za zaslání recentního výtisku.

Hodnocení:

Dáte-li na mou recenzi a budete-li si chtít tuto knihu přečíst, což bych vám doporučovala, můžete ke koupi využít internetový obchod Knihy Dobrovský.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *