Kavárna v Kodani: příjemné pohlazení po duši

Kate je docela úspěšná managerka významné londýnské PR agentury a těší se, že ji každým dnem povýší. Práce ji baví a věnuje jí téměř všechen svůj čas. Ten zbytek volného času věnuje svému tajnému milenci, který rovněž také pracuje ve stejné agentuře.

Vztah se však otočí o 180° v momentě, kdy ji její přítel ukradne povýšení za zásluhy, které byly jednoznačně její.

Ve stejnou dobu však agenturu žádá jeden kodaňský obchodník o spolupráci při otevírání obchodního domu v Londýně. Chce přenést do Londýna trošku toho pověstného dánského štěstí.

Jediný, kdo se může tohoto obchodníka ujmout, je právě Kate. Jejím cílem je uspokojit nejen potřeby klienta, ale také chce vedení firmy přesvědčit o tom, že udělali chybu, když místo ní povýšili někoho jiného. Kate dokáže i přes šibeniční termín Larse přesvědčit, že právě ona je pro reklamní kampaň pro jeho obchodní dům ta nejlepší.

Kate se tedy s Larsem a dalšími novináři vydává do Kodaně, kde má „přičichnout“ k pravé podstatě hygge.

Kate spolu s novináři mají týden na to poznat Kodaň a přijít na to, proč jsou právě Dánové nejšťastnější lidé v Evropě.

Celá skupinka se seznamuje s Larsovou maminkou Evou, která vlastní v Kodani kavárnu a která jen září štěstím. Právě tam si všichni pod taktovkou Evy začínají k sobě nacházet cestu. A ne jen k sobě navzájem, ale také k sobě samotným. Je to právě Eva, která jim vysvětluje, co to hygge je.

Součástí příběhu je také láska, kterou Kate potká právě na této cestě.

Kavárna v Kodani nabízí odlehčený, odpočinkový a romantický příběh, který vás potěší. Je to vlna roztomilosti, pohody, dobré kávy, skořicových šneků a poznávání Kodaně.

Přestože má kniha poměrně dobré ohlasy, já se domnívám, že je to taková jednoduchá záležitost, spíše takový lepší průměr. Zápletka je docela jasná, ale při čtení vám to ani vadit nebude, protože jde právě o tu laskavost, kterou v knize můžete cítit.

Je to opravdu odpočinková četba, kterou zvládnete přečíst za jedno dvě odpoledne. Je to opravdu milý příběh.

Autorka Julie Caplin tento první příběh ze série Romantické útěky dobře promyslela a i když byl docela předvídatelný, tak se četl moc dobře. Hluchá místa jsem v něm téměř nenacházela a čtení bylo takové… přívětivě zábavné. Příběh v sobě ukrývá i pár zvratů a vy budete netrpělivě očekávat, zda se Kate a její milý tedy dají dohromady či nikoliv.

Julii Caplin musím také pochválit za propracovanost samotných postav. V průběhu čtení si zamilujete všechny novináře a jediný, kdo vás bude v příběhu obtěžovat, je kolega od Kate, který ji vyfoukl povýšení.

Celou skupinu cesta do Kodaně sblíží a vytvoří se mezi nimi kouzelné přátelství, a tak Kate podrží v době, kdy to bude potřeba.

Kniha dle mého nemá žádná velká negativa. Spíše mi přijde taková… možná trošku tuctová. Proto ji ubírám pár hvězdiček. Ale to nic nemění na tom, že je to příjemný čtivý kousek, který vás neurazí, ale nejspíše ani nenadchne. Ale vykouzlí vám příjemný pocit.

Knihu mohu jednoznačně doporučit romantickým duším. Je to prostě taková mírumilovná, laskavá a příjemná jednohubka.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť okusit dánské skořicové šneky a výbornou kávu v příjemném prostředí Kodaně, využijte k tomu třeba internetový obchod Knihy Dobrovský 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *