Rozhodla jsem se pomáhat – uspořádám charitativní sbírku dětských knih

Milí knihomolové, pokud mne již nějakou dobu sledujete na sociálních sítích, zejména na facebooku, určitě vám neušlo, že si pohrávám s myšlenkou, že bych uspořádala charitativní sbírku knih, kterou bych následně věnovala do nemocnic, ambulancí nebo různých domovů pro seniory, dětských domovů apod.

Protože se jedná o mou první charitativní sbírku, poprosila jsem o pomoc charitativní organizaci Adra, která má řadu kontaktů na různé instituce. Adra se k mému záměru postavila vstřícně a oslovila několik institucí. A tak se věci pomalu a jistě daly do pohybu, protože Fakultní nemocnice Ostrava by byla ráda za knížky pro dětské pacienty na svém dětském oddělení.

A tak nyní stojím před svou první charitativní sbírkou, plná očekávání a plánů do budoucna, taky trošku se strachem, aby vše klaplo jak má, ale hlavně, hlavně s příjemným pocitem, že můžu někomu pomoci. Že můžu být užitečná a že můžu tento blog a sociální sítě využít k něčemu užitečnému.

Pokud se tedy budete chtít zapojit do charitativní sbírky, budu za to velmi ráda, protože si myslím, že děti na dětském oddělení nějaké knížky rády využijí, aby si zkrátily čas, který musí trávit v nemocnici. Rovněž ty knížky jistě pomohou maminkám, které tak mohou děti láskyplně uspávat a nebo jim díky knížkám a obrázkům v nich odvádět pozornost od strachů, které děti v cizím prostředí nemocnice pociťují. Dětská fantazie je kouzelná a má neuvěřitelnou moc.

Pro ty z vás, kteří se budou chtít účastnit této charitativní sbírky, ještě dodávám, že dětské oddělení má zájem o knížky pro mladší děti. Tedy o knížky, ve kterých se hojně vyskytují obrázky a nebo o takové knížky, které budou interaktivní.

Prosím, i když osobně nemám nic proti starým knížkám, neposílejte mi knížky, které najdete někde na půdě nebo ve sklepě. Jedná se o charitu a knížky musí být hezké, příjemné a také lákavé. Pokud se potřebujete zbavit starých, nepotřebných a někde dlouho zašitých knih, využijte k tomu, prosím, antikvariáty. Takové knihy nebudou do sbírky zařazeny.

Protože si uvědomuji, že zasílání knih nemusí být levná záležitost (pokud jich pošlete více), rozhodla jsem se pro zasílání knih využít službu Zásilkovna. Balíčky vám tato služba zašle za 65,- Kč do 5 kg, což je příjemná cena, kterou u pošty nejspíše nedostanete.

Abyste to měli úplně nejpohodlnější, stačí si k tomu do mobilního telefonu stáhnout aplikaci „Zásilkovna“. Pro odeslání balíčku pak vyplníte jednoduše údaje na mě (ty vám ještě poskytnu), a pak už stačí balíček zanést na jednu pobočku z husté sítě poboček. Kam přesně balíček můžete poslat, to vám taky včas napíšu, nebojte se.

Bližší informace tedy ještě uveřejním zde na blogu a odkaz samozřejmě vypublikuji také na sociálních sítích.

Jsem moc ráda za všechny, kteří mne v této aktivitě podporují. Jsem moc ráda za každou knížku, kterou pošlete, protože si uvědomuji, že jste si ji museli koupit. Že její příběh někdo četl a někomu se líbil. Jsem vděčná za to, že ji pošlete dál, protože vím, že loučit se s některými knížkami může být těžké.

Ještě jednou moc děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *