Charitativní sbírka dětských knih startuje

Dobrý den, přátelé, knihomolové a všichni lidé se srdcem na dlani 🙂

S potěšením mohu říci, že počínaje dneškem začíná charitativní sbírka dětských knih pro dětské oddělení Fakultní nemocnice Ostrava. Sbírat knihy budeme do konce tohoto měsíce, tedy do 30. 4. 2021.

Dovoluji si tedy zde uveřejnit pár informací, které budou pro celou akci podstatné.

Jaké knížky?

Pro ty z vás, kteří se budou chtít účastnit této charitativní sbírky, ještě dodávám, že dětské oddělení má zájem o knížky pro mladší děti. Tedy o knížky, ve kterých se hojně vyskytují obrázky a nebo o takové knížky, které jsou interaktivní. 

Prosím, i když osobně nemám nic proti starým knížkám, neposílejte mi knížky, které najdete někde na půdě nebo ve sklepě. Jedná se o charitu a knížky musí být hezké, příjemné a také lákavé. Pokud se potřebujete zbavit starých, nepotřebných a někde dlouho ukrytých knih, využijte k tomu, prosím, antikvariáty. Takové knihy nebudou do sbírky zařazeny.

Kam tedy knížky zaslat?

Pro zasílání knížek jsem se rozhodla využít služby společnosti Zásilkovna. Je to jednoduchý a na trhu snad nejlevnější způsob, jak knihy poslat.

Pro zadávání zásilky do jejich systému je třeba využít mobilní aplikaci Zásilkovna. Tam vyplníte pouze základní údaje o sobě a poté o příjemci a následně vyberete pobočku, kam knížky zaslat.

Celá aplikace je velmi intuitivní, takže se nemusíte obávat, že by to nešlo. V aplikaci se platí platební kartou. Jakmile zadáte balíček přes aplikaci do systému, pak už jen stačí zajít na nejbližší místo Zásilkovny, kde balíček odevzdáte. Oni na něj nalepí štítek s místem doručení.

Cena zásilky je 65,- Kč a můžete poslat balíček o váze až 5 kg. Tuhle cenu na poště nejspíše nedostanete.

Po ukončení charitativní sbírky budou knihy odevzdány na dětské oddělení Fakultní nemocnice Ostrava.

V případě jakýchkoliv dotazů se na mne můžete obrátit prostřednictvím e-mailu. Telefonní kontakt využívejte, prosím, pouze pro potřebu Zásilkovny, která telefonní číslo vyžaduje.

A to není všechno!

Součástí charitativní sbírky je také soutěž o audioknihy a knihy.

Do soutěže se může zapojit každý, kdo se zapojí do charitativní sbírky dětských knih. Do balíčku, který mi pošlete, napište také lísteček se svým jménem a s audioknihou nebo knihou, kterou byste rádi vyhráli.

Po skončení charitativní sbírky dojde k vylosování výherce.

A o které knížky a audioknihy budeme soutěžit?

O tyhle 🙂

Bližší informace o této soutěži najdete zde na blogu, kde budou uveřejněné také soutěžní podmínky.

Všem děkuji za podporu.

Vaše

Vášnivá čtenářka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *