Poslední paní Parrishová: dokonalý příběh, který vás naprosto dostane!

Amber je obyčejná a závistivá ženská, která ví, že si zaslouží více, než má! Mnohem více! Ona si totiž zaslouží život na úrovni. Úplně jiný život, než jaký vede teď. Přece nebude do konce života dřít bídu s nouzí, když může mít krásný dům, může létat všude po světe, přespávat na nejluxusnějších místech na světě, mít ty nejdražší kabelky a boty a mít oblečení od nejznámějších luxusních návrhářů. A tak začne plánovat, jak takového života docílit.

Daphne je jemné stvoření, které se cítí tak trošku osamoceně po boku svého velice zámožného manžela. Daphne má všechno, na co jen pomyslí. Její manžel ji dopřává život v naprostém luxusu. Daphne má dokonalé vlasy, má dokonalé tělo a dokonalý život po boku toho nejpozornějšího muže na světě. Cokoliv ji na očích vidí, to Daphne dostane.

Daphne je přesně tou osobou, kterou chce Amber být. Přesně tou osobou, jakou má právo být a jakou si zaslouží být. To ona má být na místě Daphne a nechat se opečovávat jejím manželem.

A tak se vetře Daphne nejen do přízně, ale i do jejího života. Daphne v ní začíná pomalu vidět spřízněnou duši a kamarádku, kterou pojí stejná rodinná tragédie. A zatímco Daphne, plná důvěry, si váží přátelství Amber, ta zase naopak pomalu a jistě svůj plán realizuje. Jejím hlavním cílem je vystřídat Daphne. A použije k tomu všech prostředků, které má k dispozici. Inteligenci, zákeřnost a koneckonců i své tělo.

73 poutavých kapitol je rozdělených do tří částí. V první části nás vypravěčka Tereza Dočkalová vpustí do světa závistivé Amber. Pochopíme naprosto dokonale její způsob myšlení. Provede nás svým plánem a budeme ho s ní také realizovat. Jana Plodková pak propůjčila svůj hlas Daphne, která nám vypráví druhou část příběhu. To už však příběh dostává jiný rozměr. Zde vyplouvají na povrch skutečnosti a tajemství, které příběhem krásně zamávají a vy se nebudete moci odtrhnout! Budete chtít vědět pravdu. A budete překvapeni, že nic není jak se zdá.

Poslední paní Parrishovou napsala Liv Contantine. Tohle jméno je však pseudonym a ukrývá v sobě dvě americké autorky – sestry Lynne Constantine a Valerie Constantine. Sestry tento příběh psaly prostřednictvím e-mailů a hovorů přes Skype, protože je od sebe dělí hranice tří států. A přesto dokázaly vytvořit až mrazivě dokonalý thriller, který jste už dlouho neposlouchali/nečetli.

Obě vypravěčky odvedly kus práce. Byla jsem překvapená, jak silně mě tento příběh při poslechu zaujal a vtáhl.

Při poslechu první části jsem měla trošku dojem, že kniha nebude mít spád, že se tam toho neděje příliš. Pokud i vy budete mít tento pocit, radím vám, abyste počkali. Ve druhé části se teprve začne odehrávat to pravé ořechové a nebudete schopni přestat poslouchat. Opravdu! Tohle jsem při poslechu audioknihy ještě nikdy nezažila!

Společnost Voxi audioknihu vydala v roce 2020. Celý příběh se vešel na jedno CD a celkový poslech vám zabere 12 hodin času.

Hlas Jany Plodkové a Terezy Dočkalové je opravdu velmi příjemný a to, jak s ním umí pracovat je…. obdivuhodné.

Tenhle poslech jsem si užila na 100%. A vím, že něco takového už asi dlouho, dlouho nezažiju.

Pokud milujete audioknihy a k tomu perfektně propracované thrillery, pak tohle musíte zkusit. Neváhejte ani minutu, protože tohle si opravdu užijete!

Tímto z celého srdce děkuji Databázi knih a společnosti Albatros Media za zaslání recenzní audioknihy.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto audioknihu pořídit, nebo budete-li si chtít přečíst knížku s tímto příběhem, můžete k tomu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *