Tipy na knižní novinky Euromedia Group – květen 2021

Milí knihomolové, jsem si jistá, že měsíc květen bude pro výběr knižních novinek velmi obtížný. Knižní svět bude obohacen o tolik krásných kousků, že i já osobně bych chtěla mít doma všechny!

Ale místo v knihovničce je omezené, proto zde přináším výběr těch nejlepších knižních novinek, které byste mohli ocenit i vy. Tak jdeme na to 🙂

Její konec – Shari Lapena

Dlouho očekávanou knižní novinkou je další kniha od Shari Lapeny. Shari je na českém trhu velice oblíbenou autorkou, tak si jsem téměř jistá, že tato knížka potěší i vás. Neznám příliš mnoho knihomolů, kteří by zatím nečetli žádnou její knihu. Jeden z nás, Nevítaný host, Manželé odvedle nebo Někdo cizí v domě – určitě jste alespoň jednu z těchto knih četli i vy.

Anotace: Začalo to šokujícím obviněním…ale kde je pravda?

Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí – má vše, po čem kdy toužila. 

Potom se ale objeví žena z Patrickovi minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda – nebo byla zavražděna? 

Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?

Čokoládovna – Maria Nikolai

Milovníci rodinných ság jistojistě ocení první díl knižní série Čokoláda. Marii Nikolai v Česku zatím neznáme, takže si neodvažuji hádat, jaká její kniha bude. Ale já jsem docela velká zvědavka zvědavá, takže Čokoládovně dám dříve nebo později určitě šanci.

Anotace: OSUD DVOU ŽEN. RODINNÉ DĚDICTVÍ. PŘÍBĚH VELKÉ VÁŠNĚ.
Stuttgart na počátku 20. století. Judith Rothmannová, dcera majitele čokoládovny, vede privilegovaný život v noblesní čtvrti Degerloch. Její skutečná vášeň však patří výrobě čokolády. Každou volnou chvilku tráví v tovární laboratoři vynalézáním nových cukrovinek a jednou by ráda řídila podnik. Otec s ní má ale jiné plány. Dojedná výhodný sňatek s mužem, kterého Judith nikdy nemůže milovat. A právě v tu chvíli jí zkříží cestu charismatický Viktor Rheinberger, jenž si hodlá ve Stuttgartu vybudovat novou existenci…

Vítr to ví – Amy Harmon

Amy Harmon už v Česku publikovala dvě knihy a obě mají na Databázi knih poměrně dobré hodnocení. Domnívám se tedy, že i tato knížka může uspokojit naše čtenářské choutky. Tedy zejména čtenářské choutky žen, protože kniha Vítr to ví je určená dívkám.

Anotace: Anne Galagherová vyrůstala v okouzlení z otcových příběhů. Nyní se vrací se zlomeným srdcem do rodného Irska, aby rozprášila otcův popel. Jenže najednou je všechno jinak a ona se probouzí… na stejném místě, ale JINDY. Irsko v roce 1921 je nebezpečné místo. V dozvucích války se rodí poslední bitva za nezávislost a lidské životy jsou zase jednou v ohrožení. Najde Anne cestu zpět? A hlavně: Jak se vyrovná se skutečností, že konečně nalezla lásku, v kterou už ani nedoufala?

Zabije tě – Charlie Gallagher

V květnu vyjde Charliemu druhý díl knižní série Maddie Ivesová. První díl – Sleduje tě – nás seznamuje se seržantkou Maddie, která právě nastoupila k policii a vyšetřuje poměrně náročný kriminální případ. Čtenáři si knihu zamilovali, takže jsem velmi ráda, že můžeme knižní sérii doplnit o druhý díl – Zabije tě.

Anotace: Grace Hughesová leží zkopaná na podlaze koupelny a snaží se popadnout dech. Už nemůže ignorovat prostou pravdu: musí odejít, jinak ji její násilnický partner zabije.
Grace je vězněm ve vlastním domě, má však plán, jak se osvobodit. Pomůže jí seržantka Maddie Ivesová. Ta momentálně pracuje v týmu, který se specializuje na pomoc obětem domácího násilí. Jenže netuší, že žena k ní nebyla zcela upřímná a vše je mnohem horší, než se na první pohled zdá. Grace běží čas. Musí utéct, jinak zemře.
Zabije tě je druhá kniha z nové detektivní série s mladou ambiciózní vyšetřovatelkou Maddie Ivesovou a věčně nabručeným inspektorem Harrym Blakerem.

Nebe nad Kilimandžárem – Anne Jacobs

Anne Jacobs alias Marie Lamballe alias Leah Bach – její knihy jsou v našich končinách opěvované a čtené ve velkém měřítku. Která knihomolka by neznala sérii Venkovské sídlo, Panský dům nebo knihy Hluboká modř moře, Hortenziová zahrada apod? Poslední rodinná sága Kavárna U Anděla se stala velmi populární, takže jsem nesmírně ráda, že tady máme od Anne další knižní novinku. Tentokrát se v knize Nebe nad Kilimandžárem přeneseme do exotické Keni, kde se pokusí hlavní hrdinka začít nový život se svým nevěrným manželem.

Anotace: Charlotta Harmsenová sní o dalekém světě a cestách do exotických zemí a nijak nepospíchá s manželským svazkem. Je jí dvaadvacet let, když dostane nabídku k sňatku od mnohem staršího Christiana Ohlsena. Jeho obchod, kde se prodává exotické koření, tabák a zboží ze zámoří, ji fascinuje natolik, že nabídku přijme. Ale zanedlouho toho trpce lituje. Christian ji podvádí, a navíc stojí před finančním krachem. Charlotta si uvědomuje, že mají jen jedinou šanci na budoucnost – opustit rodnou zemi a kdesi daleko začít nový život.

Dívka pod hladinou – Andrew Mayne

Knižní série Naturalista od Andrewa Mayna si vede tak tak všelijak. Někteří jeho Šelmu, Hračkáře, Teorii vraždy a Temný vzorec milují, jiným tyto knihy tak úplně nesedly, protože … někomu přišly zkrátka příběhy neuvěřitelné a přestřelené, jiným zase vadily odborné vědecké pasáže a proslovy hlavního hrdiny. Opusťme ale knižní sérii Naturalista a dejme tomuto autorovi ještě jednu šanci s knihou Dívka pod hladinou. Jedná se o knižní novinku, která není součástí knižní série Naturalista. Zkusíte si tuto knihu přečíst? 🙂

Anotace: Nový dobrodružný thriller od autora bestselleru Šelma! Sloan McPhersonová je ve vodě jako doma. Její otec je lovec pokladů a ona sama se potápí od dětství. Jednoho dne se však ocitne nejen v roli svědkyně, ale zejména podezřelé. Zrovna když je ve vodě, někdo do kanálu hodí zavražděnou mladou dívky, kterou kdysi znala. Kolegové od policie teď sledují každý její krok – a vrah taky! Stopy vedou k drogovému kartelu, kterému právě zmizelo půl miliardy dolarů a dokumenty, usvědčující zkorumpované soudce a politiky. A tyhle peníze a důkazy chce každý: kartel, policie i federální bezpečnostní složky… Sloan má sice s potápěním spoustu zkušeností, ale pokud si nedá pozor, nepřátelé ji stáhnou pod hladinu už napořád…

Zde jsem zmínila ty nejzajímavější knižní tituly, které si pro nás připravila společnost Euromedia Group. Samozřejmě, společnost jich má pro nás mnohem více! O dalších knižních novinkách vás budu informovat na svém profilu na facebooku.

Tak schválně… vybrali byste si nějakou knížku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *