Smysluplná vražda: Bábrlinka opět zabodovala

Smysluplná vražda je 6. díl knižní série Slečna Marplová. Kdo by neznal tuhle postarší šedovlasou dámu s bystrým pohledem a mrštným jazykem. Její všímavosti neunikne nic, proto ji tentokrát požádala její letitá přítelkyně Ruth Van Rydock o pomoc. Při poslední návštěvě v podivném viktoriánském sídle Serrocoldových ji něco zneklidnilo natolik, že jí to nedá spát. Cítí, že její přítelkyni Carrie-Luise může hrozit nebezpečí a má o ni strach. A tak se slečna Marplová vydává do sídla Stonygates, aby navštívila i ona svou přítelkyni Carrie -Luisu a podívala se na celou záležitost zblízka.

Stonygates je ohromné viktoriánské sídlo, ve kterém bydlí rodina Serrocoldových a rovněž jej obývá 200 podivných mladých delikventů, od kterých nikdy nevíte, co čekat. A nebo nevíte, co čekat od sedmi členů rodiny Serrocoldových?

Když se ve Stonygates stane vražda, podezření padne na každého! Kdo zdědí ohromné jmění? A kdo je vrahem? Všem je jasné, kdo tuto záhadu vyřeší. Nenápadná slečná Marplová nevinným očkem pozorně sleduje okolí a dává si pomalu a jistě 2 + 2 dohromady.

Díky audioknize Smysluplná vražda tak máte i vy možnost přenést se do anglického sídla a okusit pravé anglické počasí a britský životní styl.

Jak už u Agathy bývá zvykem, její detektivky jsou vždy důkladně promyšlené a vy si minimálně první polovinu příběhu lámete vždy hlavu, kdo je vrahem. Pak si obvykle někoho vytipujete a druhou polovinu čekáte, jestli se vám tip potvrdí.

Ne jinak tomu bylo i v tomto příběhu. Agatha Christie nás však dokáže mnohdy překvapit.

Příběhem nás provází Otakar Brousek mladší a Růžena Merunková. Díky jejich hlasům při poslechu postavy celého příběhu krásně ožívají. Hlas pana Brouska je tak sametový! A při poslechu paní Merunkové máte pocit, že vám slečna Marplová stojí hned za zády. Jejich hlasy se krásně doplňovaly a vždy do poslechu přinesly novou energii a oživení.

Celý poslech tohoto příběhu vám zpříjemní 6 hodin a 40 minut. Je to dokonalý poslech na klidné deštivé odpoledne, kdy se pohodlně usadíte s dobrou kávou nebo čajem, nějakým zobáním, zavřete oči a budete jen tak vnímat jejich hlasy.

Přestože jsem si poslouchání této audioknihy užila, musím napsat jednu negativní věc, která mi poslech trošičku komplikovala. A sice větší počet postav. Po celou dobu poslechu jsem měla trošku problém se v postavách orientovat.

Protože já se lépe soustředím na psaný text, tak se snažím volit spíše jednodušší audioknihy. Agatha Christie byla na mě trošku velké sousto. Ale i tak to bylo skvělé a pokud vám nedělá problém se na poslech soustředit, pak vám tuto příjemnou detektivku v podání Otakara Brouska a Růženy Merunkové opravdu vřele doporučuji.

Tímto bych ráda poděkovala za zaslání recenzní audioknihy Databázi knih a společnosti Albatros Media.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si vychutnat skvělé hlasy Otakara Brouska ml. a Růženy Merunkové, můžete k nákupu audioknihy Smysluplná vražda využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *