Na život a na smrt: příjemný romantický thriller

Kira pracuje jako soukromé očko a pro svého kamaráda a mentora Ollieho vyhledává a shání důkazy, které následně bývají použity v soudních sporech. Kira se však ocitne ve špatný čas na špatném místě a je přítomna incidentu, kdy je Ollie zastřelen, známý právník Brock Logan postřelen a ona sama je zraněná. Všichni společně pracují na obhajobě uznávaného lékaře, který je obviněn z vraždy své ženy. Po tomto incidentu je jasné, že tady něco nehraje a že někdo dělá všechno proto, aby se nepoukázalo na pravdu.

Po této nešťastné události právnická firma pana Logana najme ochranku pro všechny členy svého týmu. Kira je tak hlídána mužným, charakterově pevným a fyzicky velmi přitažlivým Jeremym.

Kiře tak nezbývá nic jiného, než trpět Jeremyho za svými zády a dál pracovat na případu. Musí objasnit nejen vraždu ženy lékaře, ale také musí přijít na to, proč byl zavražděn Ollie.

Pomalu se nám tak začíná odkrývat spíše detektivní příběh než napínavý thriller spolu s romantickou zápletkou, protože mezi Kirou a Jeremym přeskakují jiskřičky tak silné, až máte pocit, že vám celá kniha v rukách vzplane.

Čtivost této knize se rozhodně nedá upřít. Něco tak pohodového a příjemného jsem v rukou už dlouho neměla. Kniha, ačkoliv co se romantické zápletky týče byla celkem hezky předvídatelná, mne bavila už od první kapitoly. Laura Griffinová, autorka knihy Na život a na smrt, nám předala v písmenkách příjemnou zápletku takovým krásným způsobem, že oči budou jen plynout po písmenkách a vy budete celý příběh krásně nasávat. Zkrátka jej dokážete přečíst za jedno odpoledne – tak jako to bylo v mém případě.

Musím rovněž také pochválit samotnou promyšlenost děje. Budete spolu s Kirou a Jeremym stejně jako s policií pátrat po vrahovi a pozvolna budete odkrývat zápletku. Občas budete překvapení, jindy vám souvislost dojde… ale ať už se při knihách sami za sebe snažíte odkrýt zápletku a vypátrat vraha nebo jen čekáte, jak si s celým případem poradí hlavní hrdinové – v obou případech si čtení této knihy užijete.

Na knize můžu rovněž také ocenit absenci hluchých míst. Nové informace se nám pozvolna odkrývají a vše na sebe krásně navazuje. Jedna informace doplňuje druhou a tím se vše postupně odkrývá. Hluchá místa v knize nečekejte…. jen kdyby ten Jeremy tak neotálel a prostě si tu Kiru konečně „podmanil“, když už to tak jiskří! Jakožto romantická ženská jsem se nemohla dočkat, až…… však víte co 🙂

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nemohu přijít na žádné zápory, které by mi znepříjemnily čtení tohoto příběhu. Domnívám se, že se Lauře Griffinové podařil další pěkný příběh, který vás sice nijak zvlášť nepřekvapí, ale i tak je to takové milé počtení, které vás potěší.

Knihu mohu rozhodně doporučit každému čtenáři. Nečekejte žádné velké WOW, ale i tak si to, alespoň myslím, hezky užijete a budete se při čtení bavit.

Děkuji tímto za zaslání recenzního výtisku Databázi knih a společnosti Grada Publishing, a. s.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto knihu přečíst, můžete k tomu využít například internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *