Mrazivé vraždy: Dokonalé čtení na zimní večery

Mrazivé vraždy od Agathy Christie jsou naprosto dokonalou příležitostí užít si krásných 13 večerů nejen s mým milovaným Herculem Poirotem a slečnou Marplovou, ale také s Tommym a jeho kouzelnou Pentličkou, panem Quinem a Parkerem Pynem. Se všemi těmito velikány se totiž v knize setkáte a budou vám dělat příjemnou společnost.

Mrazivé vraždy v sobě ukrývají 13 vražedných povídek a jednu krátkou povídku o tom, jak trávila Vánoce samotná autorka.

Já milovala ty chvíle, kdy jsem si knihu vzala do rukou a přečetla jsem si některou z povídek. Styl psaní Agathy Christie mne bleskurychle přenesl do míst, která mi jsou tak dobře známá a která mi zůstala v srdci od dob, kdy jsem v Anglii pár let prožívala. Možná i proto na mne kniha působí tak kouzelně.

Agatha si vždy své příběhy krásně promyslí a snad ještě nikdy jsem si netipla vraha správně. Prostě nemám ty šedé buňky mozkové jako někdo. 🙂

Knihu hodnotím kladně, protože každý příběh byl originální. Každý příběh byl zajímavý. Atmosféra byla úžasná.

Každá povídka měla poměrně rychlé tempo, ale u povídek to ani nijak jinak nejde, ale vůbec mi to nevadilo. I tak mi v příbězích nic nechybělo a netrpěla jsem například nedokonalou propracovaností. Kdepak, i ty krátké příběhy měla Agatha opravdu dokonale dotažené.

Nebudu se více rozepisovat, protože na knize neshledávám žádná negativa, která bych mohla zmínit.

Je to prostě takové milé počtení, když chcete na chvíli vypnout od všedních starostí.

Určitě doporučuji a děkuji tímto za zaslání recenzního výtisku Databázi knih a společnosti Euromedia Group.

Bylo to skvělé!

Hodnocení:

Budete-li si chtít udělat radost touto skvělou knihou, můžete si ji zakoupit například v internetovém knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *