Dokonalý zločin: Detektivka, která vás pohltí

Dokonalý zločin, 5. díl knižní série Inspektor Luc Callanach, přináší další dokonalý příběh z péra Helen Fieldsové. Helen si skutečně dokázala udržet kvalitu ve všech dílech a každý díl, včetně Dokonalého zločinu, vás opravdu pohltí tak, že nebudete chtít knihu odložit a budete se zlobit na každé vyrušení od čtení.

Dokonalý zločin se nese na stejné vlně jako předchozí díly. I zde se musí Ava a Luc potýkat s duševně nemocným pachatelem. Edinburg je zaplaven sebevražednými pokusy a taky dokonanými sebevraždami. Co se však na první pohled jeví jako jasná sebevražda, na ten druhý už způsobuje jisté pochyby, zda se nejednalo o násilný trestný čin – vraždu.

Ava a Luc se tedy pouští do vyšetřování spolu se svým týmem. Luc je však postaven mimo službu, když se najde tělo muže, který znásilnil před léty jeho matku. A aby toho Luc neměl málo, těsně před smrtí tohoto muže navštívil, a tak se dostal i on do hledáčku vyšetřujících policistů, přestože si všichni jeho kolegové myslí, že je nevinný.

I v tomto díle se objeví posedlá Astrid, která opět zkomplikuje Lucovi život. Luc má prostě smůlu a nic mu nevychází tak, jak by si přál. Ale přesto si zachovává svou laskavost a vstřícnost.

A jak se v tomto díle bude vyvíjet vztah mezi Lucem a Avou? To vám samozřejmě v recenzi neprozradím!

Pojďme se podívat na klady v této knize. Helen se povedlo vymyslet další originální příběh, který vás nepustí. Stejně tak se ji povedlo ho napsat tak, aby byl skutečně čtivý a vtahující. Přestože se jedná o samostatný příběh, doporučuji před přečtením tohoto dílu začít hezky od začátku – tedy od knihy Dokonalé stopy, abyste si opravdu vytvořili vztah s hlavními hrdinům a abyste zkrátka pochopili jejich životy. Věřte mi, že nebudete litovat, protože celá série je skutečně povedená.

Ať přemýšlím, jak přemýšlím – žádná negativa na této knize nemůžu najít. Opravdu nic. Tato kniha je zkrátka dokonalost sama 🙂

Knihu tedy mohu doporučit všem těm, kteří mají rádi dobře propracované detektivky.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto knihu zakoupit, můžete k tomu využít například internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *