Černá smrt: Kniha, která nastaví laťku vysoko… velmi vysoko

Jen si to představte…. máte dceru? Jak byste se cítili, kdyby se zkrátka nevrátila domů. Nevěděli byste, kde je. Kde ji hledat. Najednou se po ni slehne zem a vám zůstane prázdný dívčí pokoj, prázdné srdce a jste paralyzování strachem. A co byste dělali, kdybyste byli policistou?

Gabriel Moscato je policistou a přesně takhle mu zmizela dcera. Nikdo nic neviděl, nikdo nic neslyšel… ale dcera je pryč. Jeho manželka se hroutí a musí užívat silné léky. Gabriel se ji snaží najít stůj co stůj.

Na jednoho je tohle silné kafe, že? A tak si k tomu všemu ještě představte, že si jdete lehnout do hotelu a probudíte se o 12 let později. Dcera je stále nezvěstná, vy vypadáte jinak, v paměti velká černá díra. Co se to k sakru děje? A co ti ptáci, kteří padají z nebe? A komu patří to nalezené tělo?

Tentokrát vám nebudu dopodrobna líčit děj tohoto příběhu. Ani nebudu tuhle recenzi příliš natahovat. Protože TOHLE SI PROSTĚ MUSÍTE PŘEČÍST! FAKT MUSÍTE! OPRAVDU MUSÍTE!

Franck Thilliez je mistrem ve svém oboru. Je to autor, který píše tak skvělé knihy, že pokud milujete napětí a perfektně propracované detektivky/thrillery, tak prostě musíte.

Znám jen velmi málo autorů, o kterých bych řekla, že píšou tak úžasně. Ale o Franckovi to mohu říci zcela oprávněně a vím, že s touhle knihou zkrátka nešlápnete vedle.

Tento příběh je úžasný a vyústění je tak dokonalé, že na konci knihy budete jen sedět se spadlou bradou a přemýšlet a přemýšlet….

Ať přemýšlím jak chci, nenapadají mne žádné výtky ke knize. Děj byl totiž nápaditý, skvěle promyšlený, měl spád, žádná hluchá místa, byl originální, děsivý, strhující, nepředvídatelný… prostě skvělý!

Děkuji Francku Thilliezovi za jeho talent a um. Trávit čas s jeho knihami je opravdu zážitek.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto úžasnou knihu přečíst, můžete k jejímu nákupu využít například internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *