Blázzznivé námluvy: Pohoda s vůní medu

Toužíte po pohodové knížce, u které se nebudete nudit a která vám vykouzlí úsměv na rtech? Pak sáhněte po knize Blázzznivé námluvy od autorky Robyn Neeley. Blázzznivé námluvy jsou prvním dílem knižní série Honey Springs.

Honey Springs je maličké městečko kdesi v Californii. Starostkou tohoto města je Etta. Žena, která miluje celé tohle městečko stejně jako městečko miluje ji. Zkrátka je to žena na pravém místě a Honey Springs si ji velmi váží. Když ovšem Etta zemře, Honey Springs se ocitá bez starostky. A tak povolají Ettinu neteř Cassie s tím, že za 3 týdny budou nové volby starostky a do té doby musí být právě Cassie dočasnou starostkou Honey Springs.

Cassie má skvěle rozjetou kariéru ve velkoměstě a venkovský život už dávno není to pravé ořechové pro ni. Do Honey Springs se však musí vydat ještě z jednoho důvodu – bude se číst poslední vůle Etty.

A tak Cassie přijíždí do Honey Springs a dozvídá se, co všechno po Ettě zdědila. Rovněž také přijímá dočasnou pozici starostky města a aby toho nebylo málo, potkává svou první lásku – Nicka, který se stará o včely v Honey Springs.

Cassie to nebude mít nijak snadné a mnohdy se dostane do úsměvných situací, které ji „záškodní“ obyvatelé městečka připraví. Cassie to ale nevzdává a snaží se svou povinnost plnit jak nejlépe může, i když má panickou hrůzu ze včel, kterých je všude okolo až příliš. Ne nadarmo má městečko název Honey Springs.

S Nickem ji pojí letité přátelství a on se snaží Cassie podporovat jak to jen jde. Jestli to mezi nimi zase zajiskří… to si nechám pro sebe.

Co na knize velmi oceňuji je její lehkost, laskavost a příjemnost. A odpočinkovost. Odpočinkovost však pro mne neznamená nudnost, spíše je to taková skvělá knížka na léto k vodě, k bazénu či k moři. Je to prostě takové milé čtení, snadné, předvídatelné a nenáročné.

Je to psáno moc hezky, takže ať chcete nebo ne, autorka vás vtáhne do děje hned po několika málo odstavcích.

Co se promyšlenosti děje týče – ano, není to žádné terno, ze kterého by člověku spadla brada, ale i přesto je to promyšleno tak nějak… hezky. Předvídatelně, ale hezky a ani trošku vám nebude vadit, že vlastně od samotného začátku víte, jak to všechno skončí. Je to taková medová jednohubka na jeden den, řekla bych.

Autorka svým stylem umožní čtenářům navázat blízký vztah k hlavním hrdinům. Budete s nimi prožívat jejich starosti i radosti a budete se spolu s nimi smát některým komickým situacím, do kterých se Cassie, ne vždy svou vinou, dostane.

Nebudu se v této recenzi příliš rozepisovat a rovnou vám knihu doporučím. Je to opravdu moc milé počtení. Je to taková oddechovka, kterou oceníte v době, kdy zkrátka nechcete řešit žádné náročné příběhy.

Knihu mohu opravdu doporučit.

Hodnocení:

Budete-li si chtít udělat radost touho moc fajn knížkou, můžete k tomu využít například internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *