Andělé smrti: Napínavost a zajímavost v jednom

Lottie Parkerová to nemá snadné. Být policistkou, vdovou a matkou tří dětí – to by bylo zkrátka příliš na každou ženu. Celá její rodina se ne a ne smířit s tím, že je opustil ten nejdůležitější muž na světě – milovaný manžel a otec. Lottie svůj žal zahání prací, prášky a alkoholem. Děti, i když je miluje, jdou trošku stranou a tak se celá její rodina, včetně Lottie, utápí v jakési každodenní šedi.

Když se v katedrále najde tělo mrtvé ženy, inspektorka Lottie je ihned se svým týmem vyšetřovatelů povolána do práce. Tělo ženy snad ještě ani nestačilo pořádně ztuhnout a už jsou přivoláni k druhému tělu – tentokrát mužskému.

Zdá se, že s tímto případem bude mít celý tým opravdu co dělat, protože stop je velmi málo. Ale Lottie se nevzdává! A tak postupně odkrývá nové a nové stopy a zajímavé je, že všechny ji vedou na jedno místo. Do bývalého kláštera svaté Anděly. Ten je už přece tolik let zavřený!

Andělé smrti, které jsem si poslechla jako audioknihu, od spisovatelky Patricie Gibney, slibuje opravdu výjimečně kvalitní posluchačský zážitek. Musím uznat, že tento první díl knižní série Inspektorka Lottie Parkerová je mimořádně povedený. Ať už co se týče samotného příběhu a jeho propracování a promyšleností, tak i co do vyprávění Lukáše Hlavici, který této audioknize propůjčil svůj hlas.

Přestože někteří tvrdí, že tempo knihy je pomalé, já za sebe mohu říci, že to tak vůbec není. Mě tempo naprosto vyhovovalo. Právě díky tomuto tempu k vám promyšlenost děje může hezky proplout, může vás naprosto vtáhnout a pohltit. Můžete přemýšlet spolu s Lottie.

Patricii se povedlo nádherně vykreslit jak osoby, tak i prostředí a koneckonců i ty vraždy samotné. Mě osobně třeba inspektorka Lottie nebyla příliš sympatická, ale byla nám tak hezky popsána, že rozumíme jejim myšlenkovým pochodům. Já se dokonce na ni i trošku zlobila, když jsem viděla, jak zanedbává své děti! Nebo jak se chová ke svému kolegovi! Pořád jsem ji chtěla zatřást hlavou a říct ji: Sakra, vzpamatuj se! Jsi matka! Tak se sebou něco udělej!

Zkrátka tohle byla po dlouhé době výborná audiokniha a jsem nesmírně ráda, že jsem měla možnost si ji poslechnout. Lukáš Hlavica podal skvělý výkon, jeho hlas je úžasný! A ta intonace! Spolu se zvukovým doprovodem si odnáším z poslechu výborný zážitek a nezbývá mi nic jiného, než vám audioknihu doporučit. A nebo i knihu, pokud dáváte přednost papíru.

Jen ještě dodám, že celý poslech této audioknihy trvá 15:27 hodin.

Už se nemůžu dočkat na další díl této série.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto audioknihu poslechnout, můžete k nákupu využít třeba Knihy Dobrovský nebo audiolibrix.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *