Stejná jako ona: Nora umí více, než předvedla v této knize

Adrian je mladá dcera velmi úspěšné matky, která se proslavila natáčením fitness videí. Když Adrian dospívá, má potřebu jít si svou vlastní cestou, ale protože ji cvičení provází celým dosavadním životem, zůstává i ona v oblasti fitness. Avšak svá videa chce pojímat zcela jinak než její maminka, se kterou má lehce odměřený, ale relativně přátelský vztah.

Když však Adrian natočí své první video a zveřejní ho, dostane svůj první výhružný dopis. Matka ji poučí, jak se v takovém případě chovat a rovněž ji také ujistí, že z podobných dopisů si nemusí dělat žádné starosti.

Jenomže jak plyne čas, dopisy stále přichází. Zpočátku každý rok ve stejnou dobu, pak už ale častěji a častěji až jednoho dne….

Lákavá anotace slibující napětí mne upoutala natolik, že jsem si řekla, že ji dám šanci. Nora Robertsová, autorka knihy Stejná jako ona, je věhlasná spisovatelka, která má na svém kontě tolik knih ( když do toho započítám i její pseudonymní tvorbu), že se její spisovatelské plodnosti může málo co rovnat! Každá nově vycházející kniha její fanoušky nadchne a jsem si jistá, že jí právě tohle motivuje psát další a další knihy! Ale upřímně – její současná tvorba už ani zdaleka není to, co bývala! Bohužel….

Jak krásné bylo číst první stránky knihy, kde autorka předvedla svůj spisovatelský um! Jak moc byly první stránky lákavé a slibovaly napětí, akci a krásný popis situací. A pak se všechno změnilo. Celý příběh přešel do zcela jiné, řekla bych snad i suché, energie! Je dobré vědět, jak funguje business, pokud byste se chtěli stát člověkem, který by rád natáčel cvičební videa, ale postavit na tom celý příběh, který je velmi zlehka okořeněný nějakým výhružným dopisem….?

Při čtení člověk usínal a jen tu a tam vás řádky o vrahovi probudily z této letargie. Nakonec jsem se přistihla, že přeskakuji odstavce, pak i kapitoly a nakonec jsem přeskočila až k posledním kapitolám, abych věděla, jaký to má závěr. Tohle se mi už opravdu dlouho nestalo, aby mne nějaká kniha takhle moc nebavila. Celé to bylo táhlé, jedno hluché místo střídalo druhé.

Je mi to moc líto, ale pokud máte rádi Noru Robertsovou, jistě by se našla jiná kniha, která by byla uspokojivější. Zkuste třeba její Evu Dallasovou, kterou napsala pod pseudonymem J. D. Robb. Ta, myslím, nezklame.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji Databázi knih a společnosti Alpress s. r. o.

Hodnocení:

Pokud i přes tuto ne zrovna pozitivní recenzi si budete chtít na tuto knihu udělat názor, můžete k nákupu této knihy využít Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *