Nikdy není pozdě: Jak jedna dovolená může všechno změnit

Heather je matkou dvou milých holčiček a manželkou despotického, manipulativního, arogantního a dobře postaveného Anta, který ji svou nadřazenost dává najevo při každé možné příležitosti. Přesto s ním Heather zůstává. Zčásti kvůli dětem, zčásti kvůli ztráty své sebeúcty a sebevědomí, které ji Ant po dobu jejich společného vztahu tak úspěšně snižuje.

Amy a Joe, další manželský pár bydlící nedaleko nich. I oni mají na oko dobře vypadající vztah, pravdou ale je, že ani jeden z nich si nedokáže připustit, jak je pro ně jejich manželství nenaplňující.

Děti obou párů se znají, a tak se jednoho dne vydají na společnou dovolenou do Španělska, která změní osud všem účastníkům.

Autor knihy Nikdy není pozdě, Nick Alexander, nám předkládá příběh ublížení, psychického teroru, ztráty vlastního „já“ a současně také nové hledání sebe sama a pozvolný vývoj nové lásky vznikající z přátelství, respektu a vzájemné úcty.

Nick Alexander je velice oblíbený autor, zejména v UK a ve Francii a v poslední době si jeho knihy získávají své fanoušky i v jiných zemích EU.

Začátek příběhu mi přišel lehce táhlý. Dlouho jsme poznávali život Heather a její vyprávění toho, jak s ní Ant manipuloval. Teprve až se oba manželské páry ocitnou na dovolené, přibude v příběhu více přímých řečí, což vyvolá dojem zrychleného tempa.

Co se musí autorovi připsat k dobru, je dobrá promyšlenost děje. To, jak se celý příběh obou párů vyvíjí, jak vše dávalo smysl. I snaha o citlivé vyvolání dojmů a emocí u čtenářů, se mu musí autorovi uznat. I když musím se přiznat, že v mé maličkosti kniha na mou citlivou strunu příliš nebrnkala.

Příběh byl rozdělen do 15 kapitol, kdy každá kapitola popisovala děj příběhu z pohledu jedné z hlavních postav. Díky tomu jsme tak mohli pochopit uvažování všech postav.

Přestože na Goodreads má kniha celkem dobré hodnocení, já osobně tuto knihu hodnotím jako lepší průměr. Nepřišla mi špatná – to opravdu ne, ale také vím, že je to kniha, na kterou za pár dnů zapomenu a už si ani nevzpomenu, že jsem ji četla.

Rozhodně si najde své příznivce, o tom nepochybuji a možná si pár citlivých dam u tohoto příběhu i pobrečí.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji Databázi knih a společnosti Euromedia Group a. s.

Hodnocení:

Pokud si budete tuhle knihu přečíst taky, můžete k nákupu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *