Pokoj mrtvých: Jak děsivé a morbidní – dokonalý Thilliez

Jedete autem nočním lesem…. nesvítíte si na cestu… adrenalin koluje žilami, když v tom ucítíte náraz. Sakra! Co to bylo? Vystoupíte z auta a zjistíte, že vy a váš spolujezdec jste srazili uprostřed noci v hlubokém lese muže. A co víc – ten muž má u sebe ohromný balík peněz, který by se vám právě docela hodil. Rozhodnete se mrtvého těla zbavit, sbalíte prachy a vrátíte se domu, jako by se nic nestalo. Alespoň takhle zjednodušeně zněl původní plán. Jenomže tenhle plán se začíná rozpadat v momentě, kdy zjistíte, že vás při té nehodě viděl sadistický vrah, který po vás teď půjde. A to opravdu nechcete! Protože setkat se s tímhle vrahem – to je opravdu peklo na zemi!

Franck Thilliez přichází s novou thrillerovou knižní sérii Lucie Henebellovou a hned první díl je určen pouze a jen silným náturám. Slabší čtenářské kousky může morbidita a brutalita znechutit. My, kteří však už autora známe, jsme připraveni na jeho styl, takže nás to nepřekvapí.

Jako vždy musím i u knihy Pokoj mrtvých vyzdvihnout skvěle promyšlený příběh. V tomhle je Franck Thilliez skutečný mistr! Kniha vás chytne od prvního momentu a nepustí vás až do konce.

Mladá policistka Lucie Henebellová je posedlá sériovými vrahy a profilováním, takže když se dostane ke svému prvnímu velkému případu, je štěstím sama bez sebe. Dostane se k vrahovi tak blízko, že sama bude velmi překvapená, čeho jsou lidé schopní. Pronikne do jeho mysli a do jeho doupěte, a to mi věřte, že opravdu nečekala, s čím bude mít v tomto případě tu čest.

Tempo příběhu mi přišlo celkem svižné – tak akorát. Člověk dostal to, co od autora očekával a nenudil se. Ke konci se nestačil divit, jakou fantazii má sám autor a přemýšlel, zda je tento autor sám mentálně … řekněme v jakési normě. 🙂

Kapitoly nebyly nikterak dlouhé, což oceňuji. Být autorem, asi bych trošku jinak napsala závěr knihy. Domnívám se, že ten mohl být trošku lépe popsán, proto mu tím ubírám jedno srdíčko. Pravdou ale je, že vzhledem k tomu, že jsem trpěla při čtení této části opravdu celkem krutou bolestí zubů, může se stát, že mé hodnocení nebude zcela objektivní, protože jsem možná nebyla schopna písmenka vnímat tak, jak by si autor zasloužil.

Přesto mohu knihu doporučit všem milovníkům pořádných a drsných thrillerů. Jsem si jistá, že vaše tajné psychopatické já bude nadšené 🙂

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tento šílený příběh přečíst, pak k nákupu knihy můžete využít například internetový obchod Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *