Tři životy: Přijdou si milovníci „lesterovek“ zase na své?

Kdo by neznal Natashu Lester a její historické romány? Mnoho čtenářů si australská autorka získala knihou Skříň plná Diora, která doslova způsobila poprask mezi čtenáři. Dům na Riviéře a Pařížská švadlena jen podtrhly autorčin talent a prohloubily fanouškovskou základnu tzv. „Lesterovek“.

V knize Tři životy autorka opět předvedla, jak brilantně zná historii, jak nádherně umí dohledávat informace a jak skvostně umí fikci zasadit do reálných faktů a tím knihu pozvednout na velmi vysokou úroveň, kterou čtenáři zkrátka musí ocenit.

V knize Tři životy poznáme mladou, houževnatou, odvážnou a sebevědomou ženu jménem Alix. S touto postavou se budeme potkávat v obou dějových liniích. První dějová linka nás přenese do období 2. světové války, ve které Alix zastává špionážní funkci. Druhá dějová linka nás zase zavede do období po válce, kdy se výrazně změnily poměry ve společnosti a kdy opět panoval názor, že ženy mají sedět doma u plotny.

Mnoho čtenářů píše, že je více zaujala linka po válce, mne osobně však přišly obě linky zajímavé. Obě dějové linky byly skvěle propracované a opravdu velmi uvěřitelně vykreslovaly dobu, ve které se Alix zrovna nacházela.

V knize nechybí napětí, nebezpečí, nacistická krutost, ale ani jemné nuance lásky, které příběh velmi hezky dokreslují. Avšak nečekejte žádné ohromné romantické výbuchy – kdepak, to v knize není.

Knihu mohu určitě doporučit, avšak upřímně musím také napsat, že jsem se trošku ztrácela ve jménech hrdinů a občas jsem měla problém se začíst. Domnívám se však, že to nebylo způsobeno knihou, ale mým roztržitým myšlením, se kterým se v poslední době potýkám, protože se připravuji na státnice a do toho ještě vstoupilo těhotenství v pozdějším věku, které mi tu a tam dávalo zabrat.

Přestože mi více sedla kniha Dům na Riviéře, musím i tentokrát před autorkou smeknout. Miluji kvalitně propracované příběhy, které vám poskytnou nejen skvělý příběh, ale i představu toho, jak to v jiných dobách fungovalo, ačkoliv jsou hrdinové fiktivní.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji Databázi knih a společnosti Grada Publishing a. s.

Bylo to velmi příjemné počteníčko 🙂

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto moc fajn knihu přečíst, můžete k jejímu nákupu využít internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *