Chata ve Švýcarsku: Děj bez zajímavé zápletky

Láká vás nahlédnou do alpské oblasti ve Švýcarsku? Projet se vlakem, okusit věhlasnou čokoládu a jiné švýcarské dobroty, které jsou popisovány tak, že se vám budou sbíhat sliny na jazyku? A do toho se seznámit s úžasným chlapem, který je tak dokonalý, že by ho snad brala všema deseti každá ženská na světě? Pak si rozhodně poslechněte/přečtěte Chatu ve Švýcarsku, 7. díl knižní série Romantické útěky od Julie Caplinové.

Od Julie jsem četla či poslouchala již několik dílů a Chata ve Švýcarsku se nese na stejné vlně jako její ostatní knihy. Absolutně ničím nepřekvapí, absolutně ničím nezklame – prostě stále stejná romantická záležitost, jen tentokrát lokalizovaná do Švýcarska. Dokonce si musím přiznat, že mě to tentokrát snad až lehce nudilo. Popis dobrot mi přišel tentokrát příliš detailní a zdlouhavý a zápletka (pokud se tak tomu dá říci) mi přišla plytká a nevýrazná.

Poslech mě bavil jen zpočátku, když Mína ještě v Anglii prožívala těžké chvíle, když se její originální žádost o ruku minula účinkem – to měl děj ještě úsměvný spád, ale jakmile si odjela odpočinou do Švýcarska, tak rázem děj, alespoň podle mne, začal upadat do jakési letargie.

Možná však za mé negativní pocity také může Veronika Lazorčáková, která sice předvedla svou obvyklou úroveň interpretace, ale která mi však tentokrát přišla unylá a bez energie. Dokonce jsem tentokrát u poslechu párkrát usnula. No zkrátka mi to nesedlo a myslím, že za to mohl jak přednes, tak i děj samotný, který mi přišel bez pořádných a zajímavých zvratů.

Je mi líto, ale tuhle audioknihu tentokrát nemůžu vychválit do nebes a ani ji nemohu přidat do seznamu mých TOP audioknih.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si audioknihu i přes mé subjektivní negativní hodnocení poslechnout, můžete k tomu využít například Audiolibrix nebo internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *