Kmotr: Pan Kaiser tomu vdechl život

Kmotr – kdo by neznal tuhle klasiku. Poprvé jsem Kmotra četla u mé milované babičky, když mi bylo snad kolem 17 let. A když jsem viděla Kmotra v audioknize a k tomu navíc s charismatickým hlasem Ondřicha Kaisera – nemohla jsem odolat.

Příběh Kmotra zná téměř každý. Don Corleone – mafiánský boss, pro kterého je rodina vším a obchod je obchod. Geniálně napsaný příběh s naprosto skvostným přednesem pana Kaisera zkrátka musí dostat každého! Tenhle příběh se nikdy neomrzí a vracím se k němu vždy po nějaké době velmi ráda – ať už se vrhnu na knihu, na film nebo na audioknihu.

Don Corleone v tom zkrátka uměl chodit. Přátelili se s ním ty nejvlivnější osoby z New Yorku. Jeho obchodu se dařilo, protože měl podplacené všechny – od policie přes významné politiky a celebrity. Potřebovali jste od Dona pomoci? Don vám rád pomůže a možná… někdy… a třeba ten čas ani nikdy nenastane…. vás poprosí zase o pomoc on.

Díky této audioknize nakouknete do mafiánského podsvětí, kde se pravidla musí dodržovat. A pokud se pravidla dodržovat přestanou, vede to ke kruté válce, ze které málo kdo vyvázne živý.

Když rodinný business převezme po svém otci mladý Michael Corleone, začnou se dít věci. Michael, syn, který byl vždy čestný, poctivý a nesouhlasil s principy obchodu svého otce, velmi rychle pochopí, jak se věci v tomto businessu mají. Na tyto drsné podmínky se dokáže překvapivě rychle adaptovat. Zachování rodinného podniku je to nejdůležitější – ať to stojí co to stojí.

Audioknihu Kmotr od Maria Puza vydalo nakladatelství OneHotBook a byl to z jejich strany skvělý tah. Výběr hlasu pana Kaisera byl tou nejpřesnější trefou do černého, protože jeho intonace byla naprosto dechberoucí. Pan Kaiser celému příběhu vdechl skutečně život a opravdovost.

Celý poslech trvá 23 hodin a 15 minut, ale ani na vteřinku se člověk nebude nudit. Budete jen fascinovaně přihlížet, jak to dříve chodilo v organizovaném zločinu a mezi mafiány.

Audioknihu mohu jen a jen doporučit. Za mě to byla opět jedna z nejlepších audioknih, které jsem slyšela.

Hodnocení:

Tuhle audioknihu si můžete zakoupit třeba prostřednictvím Audiolibrixu nebo také prostřednictvím internetového obchodu Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *