Tajemství modrého skarabea: Překvapivě krásný příběh

Malá Cleopatra neměla snadné dětství. Vyrůstala bez matky i bez otce, ve skromném domě se svou tetou Elsie, která se o ni starala jak to jen šlo. Její otec byl egyptolog a většinu času trávil na vykopávkách v Egyptě. Cleo znala svého otce spíše jen z dopisů než osobně, přesto jej velmi obdivovala a měla ho moc ráda. Doufala, že jednoho dne s ním pojede do Egypta a bude pracovat po jeho boku.

Její teta Elsie neměla peněz nikdy nazbyt, ale na střechu nad hlavou, teplou večeři a teplé oblečení jim to stačilo. Cleopatřina teta pracovala jako švadlenka a její služby využíval také aristokratický rod Tredennicků z nedalekého panského sídla. Jednoho dne do tohoto sídla Cleopatra doprovodila svou tetu a seznámila se tak s panskou dcerou Mirandou a jejím bratrem Angwinem.

Jak čas plyne, Miranda a Cleo se stanou přítelkyněmi a když dům, ve kterém mladá Cleo žije shoří a její teta při požáru přijde o život, rodina Tredennicků se mladého děvčete ujme. Umožní ji získat vzdělání a nabídnou ji také práci, jídlo a střechu nad hlavou.

Když Cleo dostane příležitost odjet do Egypta, neváhá ani vteřinu. Konečně pozná tolik milovaný Egypt! Její dobrodružné srdce se tetelí blahem a pokud ji k tomu dopomůže sňatek s Viktorem – neváhá. Je to sňatek domluvený, ryze přátelský a oba k tomu takto přistupují.

Cleo si dobrodružnou cestu užívá plnými doušky po boku svých přátel. Vše je zalité sluncem do doby, než jejich výpravu potká tragédie.

Tajemství modrého skarabea je naprosto kouzelná dobrodružná kniha, která ukrývá tajuplný příběh, který vás doslova pohltí. Čte se jedna báseň!

Autorka Rebecca Michele prokázala, že si umí psaní skutečně užít. Nejenže zasadila příběh do reálné doby, ale musela si nastudovat opravdu řadu informací ohledně egyptské historie a archeologie.

Za sebe mohu napsat, že se mi velmi líbila propracovanost děje. Je pravdou, že zápletka mohla být trošičku více komplikovanější, ale i tak musím napsat, že jak to vymyslela autorka, tak to bylo fajn. Člověk celou dobu čekal, co se z toho vyklube … 🙂

Kniha pro mne měla naprosto kouzelnou atmosféru. Hodně mi to připomínalo atmosféru Vraždy v Mezopotámii. Vykopávky, archeologie, zajímaví hrdinové, tajemství, tragédie, všude egyptský prach, pyramidy….zkrátka to opravdu mělo to kouzlo doby, kdy Angličané byly v Egyptě jako doma.

Kapitoly na sebe krásně navazovaly a byly celkem krátké, což jen motivuje ke čtení.

Knihu bych mohla všem jen a jen doporučit. Určitě se při ní nebudete nudit. Přestože znám strhující příběhy, tak tohle bylo takové … milé pohlazení. Ne příliš přeslazené, ne příliš děsivé…. prostě tak akorát.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Alpress.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť na tenhle moc milý román, můžete k jeho nákupu využít například internetový obchod Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *