Dokonalá tma: Šestý díl knižní série opět pohltil

Dokonalá tma, šestý díl knižní série Inspektor Luc Callanach od mé milované autorky Helen Fieldsové opět nezklamal. Už se budu opakovat – každý díl z této série je zkrátka naprosto dokonalý! A ten šestý to jen potvrzuje.

Luc Callanach musí odjet zpět do Francie, aby se pokusil odkrýt organizovanou zločinnou síť zabývající se obchodem s lidskými orgány. Ava Turnerová zůstává ve Skotsku sama, když se v Edinburgu začnou opět objevovat lidské těla. Je možné, aby obchod s lidskými orgány nějak souvisel s obchodem s bílým masem? Nad tím se musí Ava i Luc pořádně zamyslet. A aby toho neměli oba málo, jejich společná kamarádka Natasha se potýká se zákeřnou nemocí, která silně zasáhne jak Avu, tak i Luca. Jejich vztah prochází jakýmsi uvědoměním a v dalším díle, se budeme mít nejspíše na co těšit. Jsem zvědavá, co nám poslední díl Dokonalá lítost přinese.

Helen Fieldsová je skvělá autorka! Opravdu skvělá! Znám jen málo tak dobrých autorek, u kterých mě žádný díl nezačal nudit. Občas se mi stávalo, že i když jiní autoři napíši velmi povedené knižní série, mívám pocit, že jsou tak nějak stále stejné. Ale u Helen tohle nevnímám. U ní se opravdu na každý další díl nesmírně těším, protože vím, že nikdy nebudu zklamaná.

Helen Fieldsová dokáže příběhu vdechnout skutečný život. Hlavní hrdiny milujete a přejete jim jen to nejlepší a když se jim v jejich životě z nějakého důvodu nedaří, je vám to nesmírně líto. Luc i Ava jsou moc milí lidé a svou práci dělají zatraceně dobře. Jsou to buldoci, kteří se nikdy nevzdají. A i v díle Dokonalá tma se snaží přijít věci na kloub. Nehumánní zacházení s lidmi zkrátka nesmí nikomu projít! Nikomu!

Dokonalou tmu jsem si tentokrát pustila v audiopodobě. Díky Janu Šťastnému jsem si příběh užila plnými doušky. Nakladatelství Voxi mi tak udělalo nesmírnou radost. Celý poslech trval 14 hodin a 26 minut.

Jestli Helen Fieldsová díky svému umu vdechuje život svým hrdinům, pak Jan Šťastný to posouvá ještě o třídu výše. Jeho hlas a práce s ním je brilantní. Je to doslova pastva pro uši!

A jestli bych audioknihu/knihu doporučila? No jistě! A začněte hezky od prvního dílu, abyste si celou sérii mohli dostatečně užít. Věřte mi, že nebudete litovat. Opravdu se jedná o jednu z nejzdařilejších knižních sérií, které jsem kdy četla!

Hodnocení:

Pokud si budete chtít tuhle audioknihu také poslechnout, tak k jejímu nákupu můžete využít jak Audiolibrix, tak i internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *