Dvojitý kříž: Carter zkrátka nikdy nezklame!

Robert Hunter – inteligentní policejní psycholog s geniálním mozkem pátrá po bestiálním a velmi brutálním vrahovi, který je skutečným postrachem. Nebývalá brutalita, kterou vrah aplikuje na své oběti, je opravdu moc i pro otrlého Roberta. Ten ať dělá co dělá, vrah je stále o krok před ním. Ne a ne jej dostat. Ale Robert se nevzdává! A už vůbec ne, když zjistí, že tělo nalezené dívky je ocejchováno značkou vraha přezdívaného Krucifix, po kterém však už šlo policejní oddělení dříve. Jak je to sakra možné?! Vždyť Krucifixe přece zabásli! I když Hunterovi už tehdy něco na zadrženém nesedělo – nevěřil, že je to on. Ale když se přiznal…. nezmohl už proti vedení Hunter zhola nic. Případ je uzavřen. Ale teď, teď se všechno rozjíždí nanovo.

Hunter pracuje rád sám a není moc nadšený, když mu jeho velitel přidělí nováčka jménem Garcia. Přes počáteční nesympatie se ti dva ale sblíží a začínají spolu hezky spolupracovat. Oba jsou vrahem posedlí – nemohou ho nechat jen tak být. Musí ho dostat. Jestlipak se jim podaří přelstít vraha? Nebo vrah nakonec přelstí Roberta?

Chris Carter je ve světě knihomolů opravdu vyhlášené jméno. Skoro každý jej už četl – jen já jsem asi ten největší posledníček na světě 🙂 A protože ráda poslouchám, tak jsem si řekla, že si sérii Robert Hunter, který má aktuálně 12 dílů zkusím vychutnat v podobě audioknihy. A rozhodně to nebyla špatná volba! Protože poslech je naprosto úžasný!

Dvojitý kříž je tedy prvním dílem knižní série Robert Hunter od autora Chrise Cartera. Máte-li rádi drsné thrillery s detailním popisem hrůz, které mohou lidé páchat na druhých lidech, pak budete z této série nadšení. Pokud však máte slabší povahu, raději se knihám vyhněte obloukem, protože by vám to nemuselo udělat dobře na duši.

Mě osobně to nevadí, takže já se brzy pustím do dalšího poslechu – a už se nemůžu dočkat 🙂

Poslech Dvojitého kříže vám bude trvat necelých 13 hodin. A věřte mi, že nebudete chtít přestat poslouchat. Příběh má výborný spád a když si k tomu ještě přidáme hlas Jakuba Saice, který opravdu umí krásně interpretovat, pak touhle audioknihou nemůžete šlápnout zkrátka vedle! Audiokniha má 70 kapitol. Některé jsou krátké – třeba i 3 m, ale jiné trvají podstatně déle (20 minut). Ale to nehraje při poslechu žádnou roli, protože budete hltat každé slovo pana Saice.

Chris Carter umí výborně popsat nejen hrůzy trestných činů, ale také osobnost hlavních hrdinů a vůbec celé prostředí. Ocitnete-li se s Robertem na místě činu, každá vaše buňka bude nasávat atmosféru. Ucítíte zápach v nose, mrazení v zádech atp.

No zkrátka – tenhle audioposlech přidávám opět do seznamu mých TOP audioknih, které jsem doposud poslouchala 🙂

Pokud dáte na mě, věřím, že si to taky užijete plnými doušky. Mohu jen a jen doporučit 🙂

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto skvostnou audioknihu také poslechnout, tak si ji můžete zakoupit třeba na audiolibrixu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *