Odvrácená tvář lásky: Když láska bolí až příliš…

Neptej se mě na minulost a nepočítej s budoucností….. Zvládli byste vztah, ve kterém by si jeden z dvojice kladl tuhle podmínku? Má takový vztah vůbec budoucnost? A co teprve, když sexuální jiskření je tak silné, že spálí téměř všechno. Ach, jak je těžké takovému sexuálnímu napětí a přitažlivosti odolat! Co se ale stane, když jeden začne od toho druhého chtít více. Co když se z pouhopouhého sexuálního vztahu stane zkrátka něco více. Co když už jednomu z páru nebudou stačit ty krásné chvíle v náručí toho druhého. Co si počít dál?

Tate je mladá dívka, která se přestěhuje do bytu svého staršího bratra, aby dokončila své vzdělání. Když se však potká s bratrovým sousedem, kamarádem a kolegou Milesem, je to, jako by jejím tělem projel blesk. Každý nerv v jejím těle zareaguje. Ještě nikdy necítila tak silnou sexuální přitažlivost. Nikdy! Jen pohled do jeho očí způsobí, že se jí roztřesou kolena.

A Miles na tom není o nic lépe než Tate. Ale zamilovat se nechce. Nechce a nemůže. Znova už prostě ne! Nikdy! Za žádných okolností.

A tak se domluví, že sexuální vztah pro ně pro oba bude naprosto vyhovující. Tate se musí učit stejně do školy a Miles o nic jiného nestojí. Jenomže člověk něco plánuje a osud tomu chce někdy jinak….

Colleen Hoover jako vždy otevřela opět silné téma, které pochopíte až ve druhé polovině příběhu. Do té doby budeme svědky toho, jak se vztah Tate a Milese vyvíjí.

První dějová linie je ze současnosti a vypráví se z pohledu Tate. Druhá dějová linie nás zavádí o 6 let zpátky a je vyprávěna Milesem.

Pomalu se nám tam odkrývají důvody, proč je Miles tak tvrdohlavý a nechce žádný vážný vztah.

Autorka opět velmi bravurně odhaluje vnitřní svět svých hrdinů. To se jí zkrátka nedá upřít nikdy a rozhodně ne ani tentokrát. Přestože mi první poloviny přišla celkem stereotypní, tak ve druhé půlce se to rozjelo na plné obrátky a emotivní konec nenechá jedno oko suché. Tento styl vyprávění a psaní, mám pocit, se u Colleen velmi často opakuje a není se čemu divit, když to na čtenáře zabírá. Já za sebe však mohu říci, že klidně mohla být první půlka knihy trošičku zkrácená. Ale na druhou stranu jsme tak svědky erotické vášně, což ocení především ženy – co si budeme povídat. Občas je romantika třeba, no ne?

Já jsem si tenhle příběh dopřála v podobě audioknihy díky spolupráci s Audiotékou a rozhodně nelituji!

Interpreti odvedli skvělou práci. Jejich práce s hlasem byla výborná. Musím tak tedy jednoznačně pochválit Zuzanu Sčerbovou, Viktora Dvořáka a Petru Bučkovou za skvělé namluvení. Dokonale vás vtáhly do příběhu. Celý audioposlech trval necelých 10 hodin. Krásných 10 hodin! 🙂

Audioknihu Odvrácená tvář lásky, i přes mírnou kritiku stereotypu, mohu zařadit k jednomu z nejhezčích poslechů tohoto roku. Rozhodně mohu doporučit.

Hodnocení:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *