Nenechte si ujít tyto audioknižní novinky

Pro milovníky audioknih přináším tipy na žhavé novinky, které byste si určitě neměli nechat ujít.

Teď, na začátku listopadu, nám světlo světa spatřilo skutečně mnoho audioknižních skvostů. Nová Colleen Hoover, nová Patricia Gibney a mnoho a mnoho dalších…. Pojďme se na ně tedy podívat 🙂

Vážka v jantaru

Anotace: Skotsko vykrvácelo. Dokáže jejich láska otočit nemilosrdným kolem dějin zpět?

Po tragické prohře na svazích skotské Vysočiny se Claire Randallová a Jamie Fraser vydávají do Francie za časů Ludvíka XV., v jejímž velmocenském postavení spatřují příslib nového začátku. A nejsou jediní, kdo v exilu živí naději na lepší budoucnost. I skotský následník trůnu Karel Stuart hledá za La Manche spojence, kteří by financovali jeho úsilí zvrátit britskou nadvládu a umožnili mu vrátit se do vlasti v postavení, jaké jeho rodu náleží. Claire však z dějepisu dobře ví, že jakobitské povstání bylo roku 1745 nadobro poraženo v bitvě u Cullodenu, a proto se rozhodne mu za každou cenu zamezit. Díky Jamieho konexím pronikne až do paláce ve Versailles, kde se svým miláčkem rozehraje smělou politickou hru. Zákruty šarády je však postaví do cesty nejen arogantnímu francouzskému samovládci, ale i zlovolnému vikomtu Saint-Germainovi, jenž má Claire rozhodně co oplácet…

Příběh plný vášně a dobrodružství je druhým dílem oblíbené romantické série Cizinka, jíž se celosvětově prodalo přes 20 milionů výtisků. Látku zpracoval i stejnojmenný TV seriál (Outlander) s Caitrionou Balfe a Samem Heughanem v hlavních rolích, který se v letech 2014–2023 dočkal už sedmi řad.

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih

Anotace: Hvězda oblíbeného seriálu Přátelé nás ve svém otevřeném, vtipném a nesmlouvavě upřímném životopise zavede nejen do zákulisí natáčení legendárního sitcomu, ale i vlastního boje se závislostí.

Matthew Perry nechává ve svém výjimečném životním příběhu čtenáře nahlédnout do nahrávacího studia nejúspěšnějšího komediálního seriálu všech dob a zároveň se otevřeně svěřuje se svým bojem se závislostí. Jedinečným stylem, s bezmeznou upřímností a svým typickým humorem barvitě líčí podrobnosti z celoživotního zápasu se zdravotními problémy a odhaluje, co k nim přivedlo člověka, kterému alespoň na první pohled nemůže v životě nic chybět.

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih je nezapomenutelný osobní příběh, ve kterém autor sdílí nejintimnější podrobnosti o ztracené lásce, o nejtemnějších hodinách svého života a o těch nejlepších přátelích.

Neotřesitelně upřímná, dojemná a zároveň vtipná – autobiografie, na kterou nejen fanoušci seriálu Přátelé netrpělivě čekali.

Tíživé ticho

Anotace: Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám.

Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala.

Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství.Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti… S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.

Robert Bryndza představuje svůj první samostatný psychologický thriller! Nechte se pohltit temnou atmosférou plíživě tichého strachu…

Ani slovo

Anotace: Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později několik místních teenagerů objeví jeho tělo v záhoně květin. Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl kamarádem jejího syna Seana a ona cítí, že jí něco tají. O několik dní později je nalezen další mrtvý chlapec, taktéž obklopený květy. Při pátrání po zvráceném vrahovi s děsivou vizitkou musí Lottie rozkrýt síť tajemství v okruhu Mikeyho kamarádů.

Někdo má tajemství, ale koho chrání? A dokáže to Lottie zjistit dřív, než bude pozdě? Než se něco stane i jejímu dítěti?

Čarodějnice

Anotace: Z rodinného statku u švédské Fjällbacky zmizela za bílého dne čtyřletá Linnea.

Patrik Hedström se pouští do pátrání a s ním i obyvatelé městečka Fjällbacka. Není to totiž poprvé, co se tu za podobných okolností ztratilo dítě. Před třiceti lety ze stejného statku dvě třináctileté kamarádky unesly malou holčičku, která byla později nalezena mrtvá…

Vzhledem ke svému věku tehdy dívky neskončily ve vězení. Jedna z nich žije celý život v ústraní a druhá se po mnoha letech od tragédie do Fjällbacky vrací.

Erika Falcková se nemůže ubránit pocitu, že jsou oba případy propojeny víc, než jsou někteří obyvatelé městečka ochotni přiznat. Jak je u Eriky zvykem, je odhodlaná odhalit stará tajemství a přijít celé záhadě na kloub. Fjällbacku čeká hon na čarodějnice, který se neobejde bez následků.

Čarodějnice je desátou knihou ze série o Erice Falckové a Patriku Hedströmovi.

Kopírák

Anotace: Inspiroval se nejděsivějšími vrahy v dějinách… a pak se rozhodl je předčit.

Nejděsivější krimi thriller roku! Má krutost nějaké hranice? Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální… a podvědomou. Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi – Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Edmund Kemper a další. Vysloužil si proto přezdívku Kopírák.

Co když se ale rozhodne své vzory ještě překonat?

Z krve a popela

Anotace: Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajistit její povznesení, Poppyin osud a povinnost se propletou s jejími touhami a potřebami. Poppy začne zpochybňovat vše, v co kdy věřila – a Hawke ji uvede v pokušení vyzkoušet zakázané…

Odvrácená tvář lásky

Anotace: Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností… Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?

Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc…

Myslím, že všechny stojí za to si poslechnout, co myslíte vy? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *