Vánoce na skotském hradě: Vánoční dárek laskavosti

Pokud milujete vánoční příběhy, pak Vánoce na skotském hradě jsou tou pravou knihou pro vás. Je to zkrátka vánoční dárek pro každou romantickou duši, která miluje Vánoce. Ale nenechte se mýlit – nejde o klasickou romanci, jak byste možná čekali. Lásky je v knize opravdu hodně – a nejedná se vždy o lásku mezi mužem a ženou. Jedná se o lásku k bližnímu svému, o nezjištěné pomáhání druhým pro pocit, který taková pomoc přináší. Je to zkrátka vánoční porce laskavosti, kterou by si měl přečíst každý.

Ale teď už k příběhu samotnému. Belle, učitelka v místní škole, jede zasněženou ulicí na kole a co čert nechce, stane se malá nehoda, při které zraní nohu postarší paní jménem Edina. Pod tíhou viny se nabídne, že se bude pár dní o Edinu starat, než se jí kotník zahojí, a tak jde na pár týdnů bydlet na Edinin hrad. Tam pozná, jak osamělý život Edina po smrti svého manžele vede. Belle má zlaté srdce a snaží se všem kolem sebe vždy pomáhat a na sebe často zapomíná. A protože je čas vánoční a to je časem, kdy se mají plnit přání, rozhodne se Belle splnit několik přání i Edině.

A tak čtenáři dostávají příběh, který je protkán laskavostí a dobrými skutky. A když se do toho ještě připlete láska Belly k vnukovi Ediny – krásný příběh je zkrátka samozřejmostí.

Ano, je to předvídatelný a lehce naivní příběh, ale v čase vánočním je to přesně to, co si přejeme číst, no ne? Všichni si přejeme být obklopeni laskavostí a příjemnem, což nám tato kniha, z pera Donny Ashcroftové, plnými doušky dopřává.

Belle si zamilujete, protože je to nesmírně vstřícný a laskavý člověk, který si rozhodně neslouží nic jiného než naši lásku. Edina je úžasná potrhlá starší ženská, které se na „stará kolena“ začínají plnit drobná přání.

Kniha se nesla v příjemném tempu, které si vyloženě žádá „zababuškání v dece s teplým nápojem, když venku za okny padá sníh a v rohu místnosti svítí vánoční stromeček.

Pokud pominu předvídatelnost, pak není nic, co bych knize mohla vyčíst. Je to zkrátka laskavý příběh, který pohladí po duši.

Určitě vám ho můžu doporučit!

Hodnocení:

Budete-li mito chuť si přečíst tento kouzelný příběh, můžete k jejímu nákupu využít internetový obchod Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *