Venkovská vražda: Poklidná detektivka na pohodový večer

Imogen přijíždí do Lower Hambow na pohřeb svého otce, který ji po své smrti odkázal místní hotel. Když se však v den pohřbu nalezne na pozemku hotelu tělo jejího manžela, se kterým se před několika týdny rozešla, začnou se dít věci.

Lower Hambow je typická anglická vesnička, kde se drby šíří snad rychleji než rychlost zvuku. A místní majitel hospůdky, bývalý policista Adam, doufal, že bude skutečně řešit maximálně jen ty drby. Nálezem těla Imogenina manžela je však jeho poklidné stáří lehce narušeno. Jednou policajt, navždy policajt – a tak se s Imogen snaží zjistit, kdo za vraždou stojí.

Venkovská vražda je prvním dílem knižní série Vraždy v Somersetu od autorky Frances Evesham. První díl nám tedy slibuje poklidně plynoucí detektivku z anglického venkova. Nečekejte žádnou krvárnu ani zapeklité lidské osudy. Jen příjemnou oddechovku, ještě příjemnější anglické prostředí malebné vesničky a vraždu, která souvisí s Imogeninou minulostí.

Mnoho čtenářů přirovnává tuto detektivku k příběhům ála Hercule Poirot nebo slečna Marplová. Já osobně v ní vidím spíše Vraždy v Midsomeru.

Velmi se mi líbí postava Adama. Je to takový postarší „chlapík“ s pupíkem, který celý svůj život zasvětil práci a na ženské měl smůlu. Přesto je to chlap se srdcem na dlani, kterého si velmi rychle oblíbíte. Imogen je také sympatická a jsem si jistá, že se s ní budeme setkávat i v dalších dílech této knižní série. Imogen je zahradnice, která miluje, když se může hrabat v hlíně a současně také novou majitelkou hotelu.

V příběhu se nachází celkem dost postav, tak je možné, že se v nich tu a tam budete ztrácet. Ale po chvíli se zorientujete.

Venkovská vražda nabízí celkem jednoduchou zápletku, kdy si vraha tipnete s velkou pravděpodobností dobře. Tempo je spíše línější a hluchá místa jsem tam ani moc nenacházela.

Knihu určitě mohu doporučit všem, kteří touží trávit poklidný večer s příjemnou knihou, která tak nějak poklidně plyne až ke zdárnému vyústění. Myslím, že tento první díl je příslibem příjemné detektivní knižní série. Jsem zvědavá na díl druhý.

Hodnocení:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *