Rodinná dovolená: Tohle bylo slabé, hodně slabé

Beth a Niall, Amber a Renzo. Dva manželské páry, dvě rodinné dovolené a výměna domů.

Niall je autorem velice úspěšné knižní série a jeho žena Beth vyměnila svou kariéru za péči o rodinu. Zatímco Niall je celkem spokojený, Beth by ráda měla vlastní restauraci a opět se věnovala vaření. Vaření je její vášeň. Svou rodinu miluje nadevše, ale přesto se v ní objevuje touha po vlastní kariéře.

Niall jednoho dne přijde s nápadem, že by mohli jet na dovolenou. Na takovou dovolenou, kdy si jedna rodina vymění dům s rodinou druhou. Minimální náklady, dobrodružství a krásné italské prostředí. Skvělý nápad, no ne? A když najde na internetu inzerát Amber a Renza, který nabízí nádherný luxusní dům k výměně – není o čem přemýšlet.

A tak se obě rodiny vydávají do země té druhé, do domovu té druhé. Amber a Renzo si užívají dovolené, Beth s Niallem také, ale…. Beth se něco nezdá. Jak je možné, že najde v domě Niallovu fotografii? A co teprve, když ji zavolá kamarádka z Anglie, že se jí něco na Amber nezdá? Rodinná dovolená odkryje tajemství, které se Beth ani trošku nebude líbit.

Kniha Rodinná dovolená od autorky Shalini Boland láká čtenáře svou poutavou obálku. Možná si také můžeme pamatovat na první knihu od autorky – Pravá matka. Slibuje thriller, který jsem však v příběhu vůbec nenašla.

Tato recenze bude asi krutá, ale narovinu musím napsat, že první polovina příběhu byla celkem nudná a přestože ve druhé polovině nám autorka připravila nějaký zvrat, tak napětí, které od thrilleru většinou očekáváme, tam nebylo ani náznakem.

Za sebe musím napsat, že takhle slabý thriller jsem nečetla už opravdu dlouho. Hodně dlouho.

Vztah k postavám jsem si nevytvořila žádný. Manželský pár Niall a Beth mi pil krev. Beth měla ze svého manžela strach a nebyla schopna se mu postavit, Niall byl vcelku nesympatický a druhý manželský pár si mne také nezískal.

Ať se snažím přijít na něco pozitivního, co bych mohla na příběhu vyzdvihnout, nenapadá mne vůbec nic.

Snad už v tom neštěstí bylo jediným plusem to, že styl psaní, který autorka použila, byl velmi jednoduchý a strohý, takže to „odsejpalo“ a netáhlo se to moc dlouho. Ale ani to nemyslím ve skutečnosti jako lichotku. Knihu jsem měla přečtenou za dva večery.

Je mi to líto, ale ne, tuhle knihu vám asi doporučit tentokrát nemohu. I když nenáročným čtenářům se možná líbit bude, já se do této kategorie již nehlásím a od thrilleru očekávám skutečně více. Mnohem více!

Hodnocení:

Budete-li mito chuť si i přes mou negativní recenzi knihu přečíst, můžete k jejímu nákupu využít například internetový obchod Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *