Cukrárna v Paříži: Nenáročný výlet do Paříže se vždycky hodí

Cukrárna v Paříži, 3. díl knižní série Romantické útěky od Julie Caplin nás tentokrát zavede do Paříže. A i když se jedná o další jednoduchý příběh od Julie, když už nic, budou se vám sbíhat sliny, když budete poslouchat o těch dobrotách.

Nině je téměř 30 let a rozhodně nemůže o svém životě tvrdit, že je pro ni uspokojivý. Její velká rodina ji dává zabrat. Má pocit, že ji soustavně zasahují do jejího života. Práce servírky také není to pravé ořechové, takže když se ji naskytne příležitost odjet do Paříže a dělat asistentku zraněnému Sebastianovi, nejlepšímu kamarádovi jejího bratra, neváhá ani vteřinu. Trošku se však obává svých citů, protože před léty byla do Sebastiana zamilovaná až po uši, ale ten její city neopětoval.

Nina tak tedy začíná pracovat pro Sebastiana, který v Paříži pořádá kurz pečení, se kterým potřebuje nutně pomoci. Nina se tak seznámí s novými lidmi a má příležitost se naučit péct. Zjistí, že pečení ji baví a že má pro něj snad i trošku talent.

Cukrárna v Paříži nenabízí žádný hluboký příběh, to ostatně žádné knihy z této série, co si budeme povídat. Ale nabídne vám příjemný oddechový příběh, který pohladí na duši.

Nina je sympatická a přátelská osobnost, takže si ji oblíbíte. Je velice citlivá a díky její vstřícnosti tak bude nepostradatelná pro všechny účastníky kurzu pečení. A ti ji zase naopak budou nápomocni, když bude ona potřebovat.

Když se tak nad tím zamýšlím, tak je to právě ta pozitivita, která z knih Julie Caplinové čiší. To je určitě jeden z důvodů, proč jsou její knihy tak oblíbené, ačkoliv se nejedná o žádná veledíla. A pak samozřejmě prostředí – kdo by neměl rád Paříž?!

Já jsem si na Cukrárně v Paříži smlsla v podobě audioknihy. Hlas Veroniky Lazorčákové mi zpočátku nikdy nesedne, ale po chvíli si již zvyknu a líbí se mi. Jako interpreta ji musím pochválit, i když musím současně přiznat, že k mým nejoblíbenějším interpretů ji zařadit nemohu. Ale k Nině a k Paříži mi její hlas sedl hezky.

Celý poslech trval 11 hodin a 51 minut a musím přiznat, že minimálně polovinu doby poslechu jsem měla pořád chuť na něco sladkého a nebo jsem něco zobala.

Určitě knihu i audioknihu mohu doporučit všem, kteří si potřebují oddychnout a nebo nenáročným čtenářům, kteří nečekají hluboký příběh plný mouder. Je to zkrátka takový fajn příběh.

Hodnocení:

Audioknihu si můžete zakoupit například u Audiolibrixu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *