Chata v horách: Když jeden po druhém umírá

Francouzské Alpy, horská chata na samotě a jeden zcela běžný firemní teambuilding. To zní dobře, že? Týden lyžovat, občas trošku pracovat a hlavně mít k sobě o chlup blíže. Jenomže… nic není jak vypadá. A co teprve, když účastníci teambuildingu začnou hezky jeden po druhém umírat. A kdo je vrahem? Kdo má ty správné motivy pro to, aby se všech zbavil? A co když to není nikdo z firmy, ale nějaký zaměstnanec chaty? Měl by někdo takový motiv? Odstranit je všechny ze scény?

Chata v horách od autorky Ruth Ware nabízí příjemnou, velmi dobře propracovanou detektivku, která vás krásně vtáhne ať už si ji budete číst nebo jako já poslouchat.

Zpočátku jsem se trošku ztrácela v postavách, ale po čase si to sedlo a pak už jsem si poslech jen a jen užívala.

Interpretky Tereza Císařová a Zuzana Ščerbová podaly skvělý výkon, ale musím se přiznat, že občas se mi jejich hlasy zdály tak podobné, že jsem ani rozdíl nepoznala. Přesto se obě poslouchaly velmi, velmi dobře. V audioknize jsme mohly slyšet ještě hlas Jakuba Koudely, ale ten se v příběhu vyskytnul jen krátce. Přesto však nezapomenutelně.

Autorka svůj příběh velmi dobře promyslela. To mne opravdu velmi potěšilo. Všechno do sebe tak krásně zapadalo! I vraha jsem si tipla dobře. Ten mi přišel trošku do oka bijící, ale ostatní, kteří se mnou knihu četli/poslouchali si tipovali někoho jiného. Hádání vraha bylo zábavné!

Tento detektivní thriller měl zkrátka skvělou atmosféru! A byl opravdu velmi dobře ukončen – tím mám na mysli, že po dočtení nevisely žádné otázky. Autorka si dala opravdu tu práci, aby vše dotáhla.

Celý poslech trval 11 hodin a 38 minut. Nakladatelství OneHotBook zkrátka umí!

Chatu v horách vám za sebe mohu jednoznačně doporučit! 🙂

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto moc povedenou audioknihu poslechnout, určitě neváhejte. Zakoupit si ji můžete třeba u Audiolibrixu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *