Horké vafle a ledové koupele: Průměrnost

Co byste udělali, kdybyste se dozvěděli, že váš manžel má dva roky poměr s vaší společnou kolegyní, která je současně vaše kamarádka?

Helena to vzala hopem. Opustila Martina, opustila práci učitelky na 1. stupni a odstěhovala se na samotu do hor. Starý život nechala za sebou a zraněná a smutná se snaží zorientovat se ve své nové životní situaci. Nové začátky však nejsou nikdy snadné a ani Helena to nebude mít jednoduché. Neví, co by měla v budoucnu dál dělat. Jediné co ví je to, že do starého zaměstnání se už nikdy nevrátí a hlavně, nemá rozhodně v plánu vrátit se ke svému bývalému příteli, který je tak moc zradil!

Helena se potýká s pocity osamocení, se vzpomínkami a hlavně se sebou samotnou. Postupně začne opět nalézat sebe sama a získávat znova své sebevědomí a optimistický pohled na svou budoucnost.

Horké vafle a ledové koupele – nádherná obálka, která láká k přečtení. Úplně z ní sálá pohoda a příjemná atmosféra s příslibem moc hezkého příběhu. Velká očekávání však, bohužel, nebyla naplněná.

Ano, kniha ukazovala, jak jedna zhrzená žena nalézá zpět sebe samu a pro některé čtenáře může mít kniha hluboký přesah, ale na můj vkus se děj vlastně stále točil pořád dokola a i to nalézání jejího já mi přišlo ne příliš dobře zpracované. Kniha podle mě měla ohromný potenciál, který však nevyužila.

Prakticky se v knize nic moc nedělo a nebýt velmi milého horského prostředí, tak bych na knize neshledala nic zajímavého.

Je mi to líto, ale tuhle knihu hodnotím opravdu průměrně. Nenabízí příběh, ze kterého bych byla nadšená, ale ani příběh, který by byl nečitelný. Prostě průměr. Nenadchne, neurazí.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto knihu koupit, můžete k tomu využít například internetový obchod Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *