Není úniku: Velmi napínavý thriller

V létě si tuto knihu přečtěte, když se toužíte ocitnout v mrazivém počasí. V zimě proto, že není nic lepšího než se „zababuškat“ do deky s teplým čajem a přečíst si po čertech dobrý a mrazivý thriller. Zkrátka tahle kniha se vám bude nejspíše líbit kdykoliv!

Já si ji opět dopřála v audiopodobě, ale to nic nemění na tom, že si příběh užijete ať už ve čtené či poslechové formě! Tohle se autorce s pro nás takřka nevyslovitelným příjmením opravdu povedlo. Yrsa Sigurðardóttir zkrátka umí! Je pravdou, že jsem zatím od ní četla pouze tuto knihu a Kořist, ale i tak mne kniha Není úniku, která je 1. dílem knižní série Černý led, nemotivovala k tomu, abych si brzy přečetla/ pustila druhý díl, který nese název Hrob.

Mladá studentka Sóldís přijímá práci soukromé učitelky dětí bohatého páru v odlehlém sídle islandského venkova. Sóldís se tam cítí už od samotného počátku zvláštně. Osamělé místo ji nedělá dobře a k tomu všemu se v domě začínají dít zvláštní věci. Jeden by se okamžitě zabalil rychle zmizel.

Čtyřnásobné vraždy v odlehlém sídle islandského venkova se ujímá vyšetřovatel Týr, který postupně začíná odkrývat, co se v luxusním sídle skutečně stalo. Máte rádi mrazivé severské thrillery? Výborně! Budete nadšení!

Do děje dvou paralelních příběhů, které se nakonec krásně propletou se pohltíte raz dva! Budete číst/poslouchat se zatajeným dechem a dokonce se může stát, když budete číst v noci, že budete napětím sotva dýchat!

Autorka nám naprosto brilantně popsala děsivě osamocené a odlehlé stavení, ve kterém se stalo neštěstí. Stejně tak nám velmi umě dokázala popsat život uvnitř domu a vztahy rodiny. Občas jste si při čtení říkali: Sakra práce, co jsou ti rodiče zač?! Jak můžou být takoví zabedněnci?! Zkrátka jste byli absolutně vtaženi do děje! To na (audio)knihách miluji!

Promyšlenost děje se mi opravdu velmi líbila! Působilo to tak děsivě skutečně, že jsem se od poslechu nemohla odtrhnout a modlila jsem se, aby ten můj Pidižvíček milovaný (7 m mininko) už usnulo, abych si mohla opět příběh pustit.

V příběhu není nic, co bych mu mohla vytknout. Absolutně nic. Tahle recenze bude tedy velmi krátká – zkrátka si tuto knihu přečtěte a uvidíte sami. My jsme si ji četly společně a všechny jsme byly nadšené!

Na konec ještě musím dodat, že poslech této audioknihy trval 13 hodin a 41 minut a interpretace Kláry Cibulkové byla výborná, i když jsem si chvíli na její hlas musela zvykat.

Ať už jste audiofilové nebo knihomolové – Není úniku si zkrátka přečtěte. Myslím, že nebudete litovat! Bylo to opravdu moc dobré!

Hodnocení:

Pokud si chcete teto skvělý severský thriller taky poslechnout, k nákupu audioknihy můžete využít Audiolibrix.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *