Námi to končí: je důležité mít hranice

Colleen Hooverová je na českém knižním trhu už několik let velmi váženou a oblíbenou spisovatelkou, která si získala obdiv a úctu mnoha čtenářů. Na svém kontě má v ČR již 8 knih a ta 9. by měla vyjít v roce 2020.

Vydavatelství Euromedia Group a. s. – Ikar nás v roce 2018 potěšilo knihou Námi to končí, která je 6. její knihou na českém trhu.

K mé maličkosti se tato knížka dostala teprve letos a je to vlastně první dílo, které od Colleen čtu. Ale hned na úvod můžu říct, že to není rozhodně poslední dílo, které od Colleen čtu.

Pro inspiraci na námět k této knize nemusela autorka chodit příliš daleko. Stačilo nahlédnout do své a matčiny minulosti a trošku zavzpomínat na svého otce. Příběh nekopíruje osudy rodiny spisovatelky, jen se těmito osudy nechala trošičku inspirovat.

Kniha je rozdělená do dvou částí a každá část je následně rozdělená do kapitol. Ve knížce se střídají části ze současnosti, kdy Lily zažívá vztah s ambiciózním neurochirurgem a části, kdy se vrací do minulosti díky svým záznamům ve svém deníčku z doby, kdy byla ještě teenager a kdy se zamilovala do mladého hocha jména Atlas.

Nechci příliš spoilerovat a prozrazovat toho mnoho o ději samotném. Jediné, co můžu říci je to, že kniha je o hranicích. O hranicích, které máme někde v sobě všichni. Je to kniha, která ukazuje, jak je snadné ty hranice posouvat. A jak je těžké kolikrát přijmout pravdu takovou, jaká ve skutečnosti je.

Colleen Hooverová napsala velmi pěkný a citlivý příběh, který se čte sám. Je popsán barvitě, má v sobě vtip a hlavní hrdinku si prostě zamilujete. Stejně jak si budete přát, aby váš manžel měl něco málo z toho jejího a současně aby měl něco málo i z jejího přítele z období puberty. Postavy byly velmi dobře propracované, příběh uvěřitelný a přestože se jedná o oddechovou knihu na jedno či dvě odpoledne, věřte, že když ji dočtete, budeme mít radost, že jste si na ni udělali čas.

Knihu můžu opravdu doporučit. Přestože začátek knihy mi přišel takový nemasný neslaný – i když se mi dobře četl, tak děj se začal po chvíli pozvolna odvíjet a aniž byste si to uvědomili, zcela vás pohltil. Nakonec budete své povinnosti odkládat a nebude se vám přestat chtít číst.

Knihu hodnotím pozitivně a určitě se těším na další díla spisovatelky.

Hodnocení:

1 komentář

  1. Zaujala mne kniha,, Námi to končí ”, Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit.
    Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…”, Láká mě ji přečíst, t už jen podle popisu, za mě, to je určitě, hodně zajímavá kniha i žánr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *