Knižní novinky pro děti ve věku od 6 do 8 let od Albatrosu – květen 2020

Protože jsem zjistila, že knížky pro malé děti jsou také žádané, rozhodla jsem se, že na svůj blog tu a tam napíšu také o novinkách pro děti. Byla jsem velmi ráda, když jsem se od řady rodičů dozvěděla, že knížky kupují pravidelně a někteří dokonce ještě dříve, než se dítě narodilo. Tímto vám, milí rodičové, chci z celého srdce poděkovat, že ukazujete svým dětem správné priority. Že v nich budujete nejen lásku ke knihám jako takovým, ale také k příběhům. Že jim dopřáváte mít fantazii plnou barev a prožít tak mnoho zajímavých příběhů z bezpečí vašich domovů. Protože jsou to právě knihy, které dětem mohou pomoci vybudovat empatii a také jim ukázat rozdíl mezi dobrem a zlem. Děkuji. Opravdu vám děkuji.

Skřítek Kompostík a jeho kamarádi – Miluše Štefanová

Bohatě ilustrované, vtipné i napínavé příběhy zvířátek, které okouzlí děti i dospělé.Skřítek Kompostík se objevil na bezovém keři blízko hospodářského stavení a brzy se tam skamarádil se všemi domácími i divokými zvířátky. Každý večer si u bezu vyprávějí příběhy, které se jim na statku přihodily. Přijměte pozvání Kompostíka a poslechněte si povídání o hašteřivých slepičkách, o uzdravení kočičky Katky nebo o tom, jak zvířátka pořádala zahradní ples, dříve než se Kompostík opět uloží k zimnímu spánku ve svém podzemním království…

Věk: 7 let

Kniha vychází 4. 5. 2020 a doporučená cena je 199,- Kč

Yveta to ví – Ivona Březinová

Sestřenice Yveta zamotala pověsti tak, že se Šárka s Vašíkem nestačí divit!Nejen teta Běta plete pohádky. Šárka a Vašík zjistili, že vyprávění motá i tatínek. Teď však přijede sestřenice Yveta. Oba už se na její povídání před spaním těší. A tentokrát to nebudou žádné zašmodrchané pohádky, ale národní pověsti. Jenže když sestřenice poprvé spustí, děti zase kulí oči. Yveta přece všechno ví – ovšem tohle nečekaly! A co vy?

Věk: 7 let

Kniha vychází 4. 5. 2020 a doporučená cena je 249,- Kč.

Stínadla se bouří – Jaroslav Foglar

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie.Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro všechny z okolních čtvrtí tak začíná být ve Stínadlech opět nebezpečno. To nemůžou Rychlé šípy nechat bez povšimnutí a samy se pouštějí do pátrání po hlavolamu. Chtěly by totiž získat plánek létajícího kola, který je v něm ukrytý…

Věk: 8 let

Kniha vychází 11. 5. 2020 a doporučená cena je 399,- Kč.

Deník malého Minecrafťáka: Kotě z Podsvětí 2 – Cube Kid

Dobrodružná cesta kotěte za záchranou MinecraftieNyní, když Billy ví, že je součástí Proroctví a hraje roli v blížící se válce proti Tomu Bez Očí, má jen jeden cíl: najít Minuse, aby mu pomohl v jeho pátrání. Malé kotě se snaží najít místo mezi členy Ztracené legie a dozvědět se více o svých schopnostech. Život v Městečku-Vesnici ale rozhodně není tichý a poklidný a na Billyho tak čekají mnohá dobrodružství!

Věk: 8 let

Kniha vychází 14. 5. 2020 a doporučená cena je 299,- Kč.

Nové příběhy se šťastným koncem – Poraněný sokol – Michal Belšán

Bude sokol, který narazil do skleněné bariéry, zase létat? Příběh z české přírody, který se skutečně stal.Konec školního roku se blíží a František už myslí jenom na prázdniny. Když cestou z parku uslyší podivnou ránu, netuší, že jedno velké dobrodružství zažije co nevidět. U skleněné protihlukové bariéry najde ležet poraněného sokola. Co dělat? František to vidí jednoduše. Uzdraví sokola a potom budou kamarádi. Stav poraněného dravce se však začne zhoršovat. Pomohou odborníci ze záchranné stanice? Je ještě naděje, že se sokol uzdraví a bude znovu létat?

Věk: 8 let

Kniha vychází 14. 5. 2020 a doporučená cena je 199,- Kč

Valentýnka a veterinární ordinace – Ivana Peroutková

Valentýnka otvírá ordinaci pro zvířátka. Třetí díl oblíbené série.Valentýnka je holčička s nevšedními nápady, na které vždycky už netrpělivě čekají kamarádi Jonáš, Péťa a Zuzka. Tentokrát ji k nové hře inspiruje její pejsek Hugo, který si zraní ucho. Po návštěvě veterinární kliniky Valentýnka dětem navrhne, že si společně zařídí ordinaci. Budou léčit zvířátka! Poradí si malí veterináři se všemi případy?

Věk: 7 let

Kniha vychází 25. 5. 2020 a doporučená cena je 199,- Kč.

Tak po které knížce by vaše dítko sáhlo nejraději, co myslíte? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *