Knižní novinky pro dospělé z Albatrosu – květen 2020

Právě mi nakladatelství poslalo přehled knižních novinek, na které se můžeme těšit v květnu. Mám si vybrat nějaké ty recentní výtisky, což jsem už udělala – a teď se s vámi o ty novinky podělím.

Hovínko na dortu – Tomáš Kapras

Budete-li mít chuť na něco humorného, pak si můžete přečíst Hovínko na dortu.

Anotace: Osmadvacet povídek ze života jedné šestičlenné rodiny aneb zlehka unavený otec píše o svých (téměř)
neunavitelných dětech. Občas se věci jen trošku zašmodrchají, jindy dojde na pořádné dobrodružství,
jako když si autor sám odrodil třetího syna. Pobaví se všichni, maminky poznají výchovu z mužského
pohledu a tatínci si třeba řeknou: Když to zvládá on, já to dám taky. Doplněno autentickými komentáři
autorových ratolestí.

Kniha by měla vyjít 4. 5. 2020, doporučená cena 229,- Kč.

Vlaštovka v bublině – Markéta Lukášová

Jste-li milovníci českých spisovatelů, pak jistě nepohrdnete další knihou od spisovatelky Markéty Lukášové. Ta má na svém kontě již 3 knihy a touhle čtvrtou si můžete doplnit sbírku.

Anotace: Píše se rok 2045, Barbora leží v nemocnici a nemoc ji připravuje o poslední vzpomínky na minulost, lásku i rodinu. Důkazem, že skutečně žila, jsou hlavně její děti – nejistý Michal a suverénní Magda, která už stihla rozprodat matčin majetek. Díky novému léku se ale Bára pomalu vrací. Přes dvacet let vzdálené zážitky získávají jasnější kontury a současná Bára stojí před odhalením tajemství rozpadu své životní lásky.

Kniha vyjde 7. 5. 2020. Doporučená cena 399,- Kč.

Foukneš do pěny – Radka Třeštíková

Od autorky knihy Veselí, Osm, To prší moře nebo třeba Dobře mi tak přichází na trh novinka – Foukneš do pěny.

Anotace: Psychologický portrét ženy, prožívající náročnou životní situaci. Když se Vladěně rozpadne dlouholeté manželství, sedne do auta a vyrazí bez cíle napříč Evropou. Před něčím se ujet dá, něco si pořád vezete s sebou.

Kniha by měla vyjít 14. 5. 2020 a doporučená cena je 349,- Kč

Nečíst – Miroslav Krobot

Kdo by neznal Miroslava Krobota! Je to známý herec a režisér, kterého můžete znát nejen z televize, ale také z divadla. Nezapomenutelný byl jako Karel v Účastnících zájezdů. 🙂 Teď se rozhodl pan Krobot napsat knihu.

Anotace: Útržky, úvahy, nonsensy, povídky. Myslí charismatického režiséra a herce putují fascinující postavy i vzpomínky: Český dobrodruh Eskymo Welzl si podává dveře s Jackem Kerouacem, Rolling Stones s maminčiným životopisem. Divokou krásu Jeseníků střídají parky Olomouce či divadlo v Chebu. Osobitý styl jednoho z nejvýraznějších mužů českého divadla a filmu vám odemkne dveře do světa fantazie, v němž je radost se ztratit.

Kniha vychází 14. 5. 2020 a doporučená cena je 369,- Kč.

Vzpomeň si na lásku – Sarah Jio

Přestože mám ráda spíše napínavé knihy, tak Srdcovkami nikdy nepohrdnu. Jsou to skvělé oddechovky, právě vhodné pro změnu, když čtete často thrillery. A tento měsíc se edice Srdcovky krapet zase rozroste. 🙂

Anotace: U romantické večere se snoubencem Ryanem si Kailey uvědomí, jaké má štěstí. Má skvělou práci, dokonalého partnera a za chvíli svatbu. Při odchodu spatří před vchodem do restaurace zarostlého bezdomovce. Když se muži podívá do očí, pozná svoji životní lásku, Cadea McAllistera. Před deseti lety bez vysvětlení zmizel a teď žije na ulici a na nic si nepamatuje. Kailey se musí rozhodnout, co a koho vlastně chce.

Kniha by měla vyjít 14. 5. a doporučená cena je 299,- Kč

Styky s Emou – Ema Krásová

Styky s Emou je knížka určená především ženám, které mají rády špetku humoru.

Anotace: Ema je holka kolem třicítky, která žije v prima bytě se spoustou kytek a dvěma kočkami a která se po téměř dvouleté nešťastné neopětované lásce rozhodne vzít osud do vlastních rukou a začne randit – opravdu AKTIVNĚ randit. Rozhodne se totiž každý týden podniknout alespoň jedno rande. Stane se aktivní na Tinderu, všech možných seznamkách a minimálně jednou za týden si vybere „jednoho šťastlivce“ – jsou ale týdny, kdy stihne schůzek i dvanáct.

Kniha by měla vyjít 14. 5. 2020 a doporučená cena je 299,- Kč.

Než pravda vyjde najevo – Tošikazu Kawaguči

Představte si, že byste mohli cestovat v čase. Že byste se mohli vrátit do minulosti a říct něco, co jste se říct báli nebo co jste říct nechtěli. Změnilo by to váš život?

Anotace: Japonská kavárna Funiculi funicula už umožnila cestovat v čase mnoha lidem. Tentokrát se pro návrat do minulosti rozhodnou čtyři muži, kteří by udělali cokoli, aby se ještě jednou setkali se svými blízkými. Teď, když pochopili, že život může vychladnout stejně rychle jako káva, musí svým milovaným naposled něco sdělit. Jen tak najdou sílu změnit svůj pohled na život a pokusí se v něm znovu najít štěstí.

Kniha by měla vyjít 18. 5. 2020 a prodávat by se měla za doporučenou cenu 299,- Kč.

Přeju si… tebe! – Tracy Brogan

Další knížka do v edici Srdcovky. Tentokrát se jedná o druhý díl sérieBell Harbor. Budete-li mít chuť na romantickou oddechovku – sáhněte po ni.

Anotace: Plastické chirurgyni Evelyn Rhoadesové se nepodařilo utajit narozeniny. Je jí 35 a celé městečko Bell Harbor se domnívá, že nutně potřebuje manžela. A aby toho nebylo málo, má jít za družičku na svatbu svých rozvedených rodičů, kteří se po letech svárů opět dali dohromady. Na internetových stránkách pro nezadané toho pravého rozhodně nenajde. Mohl by jím být opilý výtržník Tyler Connelly, který se jí v den narozenin nabourá do života? Na to je podle Evelyn příliš mladý, nezodpovědný a neperspektivní… Přání ale nejsou nic jiného než nerealizované cíle. Evelyn si tedy musí ujasnit, co vlastně chce. Na internetu zatím narazila jen na nápadníky z druhé ruky, kteří jí štěstí opravdu nepřinesou. Láska se prostě nedá naplánovat jako operace.

Kniha by měla vyjít 21. 5. 2020 a doporučená cena činí 299,- Kč

Bezpečně nešťastní – Petra Baštanová

Bezpečně nešťastní je první knížka od Petry Baštanové. Takže začíná s čistým štítem a uvidí se, jak dobře se bude číst 🙂

Anotace: Daniela vstává s kocovinou. Kristýna objevila svou vnitřní bohyni. Karolína jede na spontánní zájezd. Anežka objevuje Tinder. Ivana tráví poslední večer na služební cestě. Báru vykradli. Veroniku oslovil sympaťák ve vlaku. Lucie se vydala na rande. Eva má diagnózu. Dominika se vyspala s kolegou. Anička potřebuje přežít sraz absolventů. Alice neodolala setkání se starým známým. Sylvii to zase nevyšlo. Monika se chce vdávat. Petra peče.

Všechny mají něco společného: jsou mileniálky, jsou osamělé, nerozhodné, bezpečně nešťastné a dost otevřeně o tom vyprávějí. Knížka pro všechny, kteří se pořád tak trochu plácají v dospělosti a snaží se přijít na to, co je správné. 

Kniha by měla vyjít 25. 5. 2020 a doporučená cena je 249,- Kč.

Ona a já aneb Manželem snadno a rychle – Miroslav Macek

Miroslav Macek je v českém knižním světě poměrně známé jméno. Nyní přichází na trh s novinkou. Máte rádi jeho knihy?

Anotace: Druhý díl série Ona, oni a já od autora bestselleru Saturnin se vrací. 

Ačkoliv si náš oblíbený hrdina libuje v suchém anglickém humoru, tentokrát nevtipkuje – hodlá se oženit. Půvabná Sandra přijme jeho nabídku, a tak se rozjíždí bláznivý kolotoč příprav, který má završit svatba na hradě v Dolních Rakousech. A to je teprve začátek veselých příhod… Svatební cesta zaměřená na degustaci vín a vybraného jídla na sebe nenechá dlouho čekat. Co všechno dvojici (kromě hord rodinných příslušníků a neméně zábavných známých) potká?

Kniha má vyjít 28. 5. 2020 a doporučená cena je 299,- Kč.

Travič – Sharon J. Bolton

Áááááá, druhý díl série Rakvář. Co více dodávat….

Anotace: Policistka Florence Loveladyová se vrací do městečka Sabden, aby splnila slib daný Larrymu Glassbrookovi. Před třiceti lety ho usvědčila ze sériových vražd. A nyní jí umírající Larry tvrdí, že čtyři dětské kostry nalezené kousek od bývalého městského sirotčince neležely v zemi dlouho. Vlastně je tam musel kdosi zahrabat docela nedávno…

Po Larryho smrti se do svého rodného města odhodlá vrátit i jeho dcera Cassie. Chce znovu získat přízeň muže, kterého miluje už od dětství. Nezastaví se před ničím, aby tento svůj záměr naplnila.

V Sabdenu se tedy ve stejný čas ocitají dvě ženy, které tam před třiceti lety kvůli děsivým událostem málem přišly o život. A je dost dobře možné, že stejná hrozba tam nad nimi visí i v současnosti.

Kniha by měla vyjít 28. 5. 2020 a doporučená cena je 399,- Kč.

Obchůdek na rohu – Nicola May

Poslední Srdcovka tohoto měsíce 🙂

Anotace: Rosa Larkinová jednoho dne s překvapením zjistí, že jí někdo odkázal malý obchod na venkově. V Londýně ji nic nedrží, tak se vydává do neznáma. Vloží všechno, co má, do nového podnikání a před očima maloměsta se snaží uspět. Máme tu pohledného ragbistu, sexy instalatéra, šťouravého novináře a další svérázné figurky. A Rosa řeší i několik záhad: Kdo ujel od dopravní nehody, kam se ztratil vzácný náhrdelník a kdo se skrývá za jejím tajemným dědictvím.
„Záhadné dědictví vám může zkomplikovat život i přinést lásku, o jaké jste snili.

Kniha by měla vyjít 28. 5. 2020 a doporučená cena je 299,- Kč.

A to je vše, co si pro nás společnost Albatros Media tento měsíc připravila. Tedy vše z oblasti beletrie pro dospělé. Já už své tipy mám. Já bych si moc ráda smlsla na těch Srdcovkách a samozřejmě Travič… ten mě láká.

A které knihy lákají vás?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *