Přeju si… tebe!: takové milé pohlazení po duši

Před časem se mi dostala do rukou má první kniha z edice Srdcovky. Tehdy byla zima a já jsem si Pozdrav z Itálie opravdu užila plnými doušky. Kniha mne dostala ze zimních měsíců do mé milované letní Itálie. Touto knihou si mne edice Srdcovky získala. Od té doby se k Srdcovkám moc ráda vracím. Knih tato edice nabízí už docela dost, ale já jsem zatím přečetla pouze 4 knihy. Vůbec mi to však nevadí, protože to znamená, že se mám stále na co tešit.

Ze všech Srdcovek, které jsem doposud přečetla, si mne nejvíce získala právě kniha Pozdrav z Itálie a hned vzápětí kniha, o které si budeme povídat dneska. Přeju si…tebe! je tak milá kniha, že si ji prostě zamilujete. Je to naprosto, ale naprosto pohodová kniha, u které si krásně odpočinete. Nemusíte u ni přemýšlet, jen si číst a číst a tu a tam se usmát pod nosem, protože hlavní hrdinka je taky moc fajn.

Pojďme si ale nejdříve povědět něco málo o samotném příběhu. Evelyn (35 let) je mladá lékařka specializující se na plastickou chirurgii a do malého městečka Bell Harbor se přestěhovala teprve před nedávnem. Její život doposud byla jen a jen práce a na soukromý život neměla ani pomyšlení, ani čas. Díky své pracovitosti se z Evelyn stala soběstačná žena, která si vydělává dostatek peněz na to, aby si mohla koupit nový dům. V životě má vše, co vždy chtěla – až na jediné. Chybí ji ženich. Alespoň všichni ji tvrdí, že by si měla nějakého najít. Dokonce i její rodiče, kteří jsou rozvedení a mají poměrně komplikovaný vztah.

Jenomže kde najít v tak malém městečku pořádného chlapa, který bude mít nějakou tu inteligenci a bude vydělávat alespoň tolik peněz co Evelyn? Na to se stačí zeptat svých kolegyň, ze kterých se staly již kamarádky! Dneska se seznamuje přes seznamku – to dá rozum! Jen je třeba vytvořit profil a seznamování má zelenou!

Jenomže o Evelyn se zajímá taky jeden místní mladík, který je o 8 let mladší než ona. A to je překážka! Evelyn chce manžela a děti…. a ne jen povyražení! Jenomže když ten Tyler je tak sexy! Kdo by odolal jeho tělu a úsměvu. A hlavně, hlavně ji umí rozesmát, což se o těch „exotech“ ze seznamky nedá říci.

Jenomže Tylerovi chybí zodpovědnost! Má na krku policii a soud! Žene se s ním Evelyn do záhuby? A dokáže nepodlehnout jeho mladistvému kouzlu? A nabídne ji seznamka toho pravého?

Jak jsem napsala výše, protože Evelyn a vlastně i její přátelé byly velice milé postavy, celá kniha na vás působila přesně takovým milým dojmem. Proto jste si knihu užili, protože v ní nebylo prakticky nic negativního. Hlavní hrdinku budete mít rádi stejně jako Tylera. Jejich charaktery jsou vykresleny naprosto dokonale.

Budu-li se na knihu dívat z pohledu promyšlenosti děje, tak ano, byla to jednodušší kniha, od které prakticky nemůžete čekat žádnou hloubku. Ale to by nevadilo – proč číst pořád nějaké vraždy nebo komplikované zápletky? Samozřejmě, že dej by mohl být komplikovanější a mohlo by tam být i více zvratů, ale i přesto jsem si tuhle knihu užila. Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem krásnou pohodičku.

V knize se tu a tam vyskytla hluchá místa, ale to mi při čtení vůbec nevadilo. Spíše některá hluchá místa podtrhla charaktery postav, takže svůj význam měla, ačkoliv tam některé pasáže opravdu být nemusely.

Velice se mi líbily charaktery mužů ze seznamky. Takové „lopatky“ člověk jen tak nevidí a při mé bujné fantazii jsem ty situace viděla zase naprosto živě a musela jsem se tu a tam i usmívat.

Zápory jsem v knize snad ani žádné nenašla. Bylo to prostě takové osvěžující počteníčko, které si tu a tam člověk moc rád dopřeje. Takže knihu mohu jen a jen doporučit. Především ženám. Je tam náznak romantiky, ale není to vyloženě přeslazené. Je tam náznak erotiky, ale není to vyloženě erotické. Je tam malý trestný čin, ale detektivka to není.

Je to prostě….. moc fajn.

Děkuji tímto Databázi knih a společnosti Albatros media za zaslání recenzního výtisku.

Užila jsem si to 🙂 Díky moc

Hodnocení:

Budete-li mít chuť na tuhle „pohodičku“, tak k tomu můžete využít Knihy Dobrovský nebo Martinus. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *