Dokonalá smrt: Kéž by tato knižní série nikdy neskončila!

Dokonalá smrt – 3. díl knižní série Inspektor Luc Callanach – od autorky Helen Fieldsové vás dostane. Hned zpočátku musím napsat, že Helen Fieldsová píše naprosto fantasticky a hledáte-li opravdu skvělou detektivu, od které se nebudete moci odtrhnout, pak rozhodně sáhněte po této knižní sérii. Jsem nesmírně ráda, že si autorka u každé knihy zachovává svou preciznost, promyšlenost a úroveň. To tedy znamená, že i kniha Dokonalá smrt je skutečně dokonalá a rozhodně byste tuto knihu, stejně jako ostatní knihy ze série, měli mít ve své knihovničce.

Ava Turnerová byla povýšena na post šéfinspektorky. Svou funkci Ava teprve pozvolna poznává a snaží se vypořádat nejen s věčným bojem s komisařkou Overbeckovou, ale také se změnou vztahu mezi ní a Lucem Callanachem. Je v nezáviděníhodné pozici, kterou se však snaží vykonávat tak dobře, jak to jen jde.

Ava se však musí vyrovnávat s ještě jednou nepříjemnou záležitostí. Bylo totiž nalezeno tělo jejího bývalého šéfa a vše ukazuje, že si svou smrt přivodil sám. Ale její instinkt ji říká, že bývalý šéfinspektor Begbie (známe ho z knihy Dokonalé stopy a Dokonalá kořist) by sebevraždu nikdy sám nespáchal. A tak se pouští do vlastního vyšetřování.

Ve stejnou dobu v kopcích nad Edinburgem je nalezeno tělo mladé Lily Eustisové. Při pitvě bylo v jejím těle odhaleno velké množství omamných látek, což však neodpovídá jejímu spořádanému životu. A tak se edinburgská kriminálka vrhá na vyšetřování tohoto podezřelého úmrtí.

A mrtvých začíná přibývat více a více. Zdánlivě nesouvisející vraždy však mají možná jednoho pachatele. A ten vyšetřovatelům zamotá pěkně hlavičky. Ale policisté z edinburgské kriminálky nejsou žádní žabaři, takže je jasné, že pachatele vypátrají.

Styl psaní má Helen Fieldsová už opravdu hezky vytříbený a je to poznat s každou stránkou, kterou od ní zakusíte. U Helen absolutně nehrozí, že by jakákoliv další její kniha ztrácela šmrnc. Nepřestává mě fascinovat každá zápletka, kterou autorka vymyslí – její promyšlenost je vždy dokonalá. V každé knížce můžeme cítit péči nejen o příběh samotný, ale také o hlavní hrdiny, kterým Helen dodává kus lidskosti.

V knize Dokonalá smrt se můžeme setkat s poměrně rychlým tempem. V každé kapitole se děje něco, co vás donutí číst dál a dál a neodkládat knížku. Chcete už ten příběh rozluštit spolu s Avou, Lucem a jejich kolegy.

Každá recenze by měla mít v sobě zakomponované také nějaká negativa, ale já opravdu žádná negativa v této knize nemůžu najít.

Takže jediné, co vám můžu opravdu říci, že tohle si prostě MUSÍTE přečíst! Prostě musíte!

Hodnocení:

Budete-li si chtít zakoupit tuto knihu, a věřte mi, že opravdu nebudete litovat, můžete k tomu využít například internetový obchod Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *