Pekárna v Brooklynu: příjemná dávka roztomilosti

Knižní sérii Romantické útěky od spisovatelky Julie Caplin nemusím asi dlouze představovat. Téměř každý na tuto knižní sérii narazil v předchozích měsících, protože Romantické útěky zažívaly velký boom. A musím uznat, že nadšeným knihomolům docela rozumím, protože na něco tak příjemně oddechového, romantického a milého má občas chuť každý. A pokud je příběh vždy zasažen do nějakého zajímavého prostředí, pak je to jedno další velké plus.

Pekárna v Brooklynu následuje Kavárnu v Kodani (1. díl série) a mám-li trošku porovnávat tyto dva díly knižní série Romantické útěky, musím napsat, že Pekárna se mi zdála o chloupek milejší. Měla něco, co mi v Kavárně trošku chybělo, něco neidentifikovatelného.

Hlavní hrdinka Pekárny v Brooklynu, Sophie, zažívá opravdu velké zklamání v lásce a má co dělat, aby se s novými fakty, které se dozvěděla o svém příteli, nějak popasovala. Před bolestí se rozhodne utéct z Anglie do New Yorku, kde díky výměnné stáži přijímá práci v místním časopise.

Ubytovaná je v Brooklynu, nad jednou roztomiloučkou pekárnou, kde majitelka Bella peče ty nejlepší dortíky na světě! A protože Sophie taky ráda peče, občas ji vypomáhá. Jen díky Belle a jejim kamarádům se Sophie necítí v novém prostředí, ve kterém nikoho nezná, příliš osamoceně.

A když se seznámí s Toddem, který pracuje pro stejný časopis a současně je také bratranec Belly, začíná Sophie také poznávat Brooklyn coby turistka. Díky Todda začíná Sophie taky vedle práce i žít a pozvolna se vyrovnávat s šokem, který ji „dopřál“ její bývalý přítel.

Pekárna v Brooklynu vám umožní nahlédnout do života v New Yorku, smlsnout si na výborných dortících a poznat pár nových přátel s hlavní hrdinkou Sophií.

Pekárna v Brooklynu je krásný a barvitý příběh, který vás pohladí po duši. Je to roztomilost sama. To je, pro mne, hlavní klad knihy. Je to prostě příjemné a hřející nenáročné čtení, se kterým si zpříjemníte jeden či dva večery. Čte se to jedna báseň.

Promyšlenost děje je celkem dobrá, avšak pro čtenáře trošku předvídatelná, ale myslím, že to v tomto případě není na škodu. Jasně že nečekáme žádného Shakespeara, protože když tu knihu vezmeme do rukou, chceme si prostě užít ten příjemný pocit, který v nás kniha vyvolává. A že asi víme, jak to dopadne? No a co? To přece nevadí! I tak je to super.

Podíváme-li se na tempo v knize, tak to bylo takové… příjemně akorátní. Ani příliš rychlé, ani táhlé. Prostě tak akorát, abyste se při čtení cítili dobře. To se musí Julii nechat.

Zaměřím-li se na popis osob a prostředí, tak díky příjemnému popisu osob si skutečně k hrdinům vybudujete veskrze vždy pozitivní vztah. Jen ten její bývalý přítel je pořádný prevít! A popis prostředí? Ale jo, i tady to bylo celkem stoprocentní, i když…. asi bych ocenila trošku lépe popsané newyorské památky. Ale… to ze mne mluví cestovatelská duše, která by už táááááák strašně moc chtěla cestovat.

Osobně nemohu knize vůbec nic vytknout. Možná jen lehce tu předvídatelnost, ale to nic nemění na tom, že po přečtení této knihy se bude vaše romantická a cestovatelská dušička cítit pohlazeně.

Knihu rozhodně můžu doporučit všem.

Hodnocení:

Pokud si budete chtít tuhle knihu přečíst, tak k nákupu můžete využít internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *