Sestry z vinice: Když tři osudy spojí krev

Tess, Charlotte a Natalie – tři sestry, tři osudy, jeden otec. Sestry, které se nikdy nepoznaly. Tess je úspěšnou knižní autorkou, která si prochází spisovatelským blokem. Hledá nový námět pro svou knihu. Charlotte prochází manželskou krizí, když zjistí, že její manžel není tím, za koho ho považovala a když si uvědomí, že jeho kariéře obětovala nejen tu svou, ale i sebe sama. A Natalie je velmi talentovaná fotografka žijící v Paříži, které se vyvíjí velice slibná kariéra.

Tyto tři ženy nemají spolu zdánlivě nic společného – až na otce, který jim po své smrti odkázal věhlasnou vinici v Oregonu. Všechny tři přijíždí tedy do rodného domu svého otce a vzájemně se poznávají.

Na vinici se setkávají se svou babičkou, matkou svého zesnulého otce, která je z celého svého srdce miluje, i když je prakticky nezná. Všechny své vnučky však léta sleduje jak v televizi, tak v novinách a poslední dobou i na internetu.

Podaří se babičce a zesnulému otci spojit tyto tři rozdílné ženy v jednu rodinu?

Sestry z vinice napsala autorka JoAnn Rossová, která má na svém kontě přes 100 knih, z nichž se mnohé staly bestsellery. 30 jejich knih vyšlo i u nás. Má za sebou také několik spisovatelských ocenění a její knihy se vydávají ve 26 zemích. Její spisovatelská kariéra je tedy velice pestrá a existuje mnoho jejich fanoušků, které její knihy hltají.

Co mne velice mile na této knize překvapilo byl styl, jakým knihu JoAnn napsala. Bylo v něm cítit cosi vřelého, laskavého. Zkrátka vás to hned od začátku hladilo po duši a vy jste jen tak četli a četli a nechávali se překvapovat tím, co vám příběh přinese.

Pravdou je, že jsem od knihy čekala ledacos… ale rozhodně ne částečný nádech 2. světové války, když babička vzpomínala na své mládí. Neříkám, že to bylo špatně, bavilo mne číst o tom, jak odvážná babička byla, nicméně v kontextu tohoto příběhu mi to přišlo trošku … jako by autorka nevěděla kam s příběhem, tak se upnula ke vzpomínkám babičky, které vnučky tolik zajímaly. Jako by dějová linka sester šla částečně do pozadí a najednou se tady vyjevilo něco nového a většího. Bylo to zajímavé, avšak krapet přebíjející osudy sester. Domnívám se, že tohle „oživení“ přesáhlo v konečném důsledku samotný příběh sester. Ale i přesto musím napsat, že se mi to líbilo a vlastně mi to vůbec nevadilo.

Pozitivně musím ohodnotit také promyšlenost děje a to jak osudů sester, tak i babičky a jejího mládí. Díky tomu všemu a krásnému popisu okolí i charakterů osob se na chvíli ztratíte z reality a přesunete se do Oregonu, na úžasnou vinici, která je ovlivněna Francií do každičkého detailu. Dokonce občas zapomenete, že se nacházíte v USA.

Tato kniha je opravdu laskavá, milá a nenáročná. To však není vůbec na škodu, protože občas je fajn si přečíst něco, u čeho jednoduše vypnete a necháte se tím pohltit.

Knihu tedy mohu vřele doporučit.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji Databázi knih a společnosti Grada Publishing, a. s.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuhle milou knížku přečíst, můžete k nákupu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *