Bez naděje: Když vzpomínky vyplouvají

Mladičká Sky si spolu se svou adoptivní maminkou žijí relativně poklidným životem. Sky chodí do školy, má nejlepší kamarádku a provází ji celkem špatná pověst, která ji však vůbec nevadí. Její okno do ložnice totiž často využívají mladíci. Jen Sky ale ví, jaká je pravda. Sice ty mladíky k sobě do pokoje občas vpustí, ale také ví, že s nimi v podstatě nic nemá. Žádný muž v ní neprobudil touhu, která by ji přiměla jejich vztah posunout, ačkoliv mladíci po tom jednoznačně touží.

To se však změní, když Sky potká Holdera. V ten moment ji zradí tělo a každičká buňka po něm šílí. Nikdy tyto pocity nezažila a sama je z nich překvapená. Ten pocit touhy ji brání v myšlení kdykoliv se k ní Holder přiblíží. A Holder se k ní přibližuje moc rád – i on je Sky přitahován. A tak se ti dva pomalu k sobě začínají přibližovat.

Čím více je jejich vztah intimnější, tím více Sky vyplouvají na povrch vzpomínky, se kterými si neví rady. A Holder jí je po jejím boku pevnou oporou. Pomalu odkrývají minulost Sky a snaží se s ní vyrovnat. A cesta jejich příběhů není vůbec snadná. Čím více se budete blížit ke konci příběhu, tím více bude gradovat.

Autorka Colleen Hoover se velmi často ve svých příbězích dotýká opravdu citlivých témat a v tomto příběhu tomu není jinak. Závěr této (audio)knihy byl velmi emotivní, jak už jsme u Colleen zvyklí. Začátek mi však oproti tomu přišel poněkud táhlý a stále se dokola opakující. V jedné chvíli jsem se při poslechu dokonce sama sebe ptala, co se to s tou Colleen stalo?! Ale vydržela jsem a od cca druhé poloviny asi (nevím přesně, protože jsem poslouchala a poslouchala a poslouchala) se to začalo rozjíždět a vygradovalo to tak, že byl až zázrak, jak se se všemi události hrdinové popasovali, protože stát se to všechno mé maličkosti, skončím na psychiatrii.

Bez naděje je však prvním dílem stejně pojmenované knižní série. Zatímco první díl nám odkrývá osud Sky, ten druhý by měl být zaměřen na osud Holdera. Už při samotném poslechu od samotného počátku vám je jasné, že se jedná o zraněné duše, takže kdo ví, co všechno má za sebou Holder?!

Tempo tohoto příběhu mi přišlo, jak jsem již napsala výše, zpočátku velmi táhlé. Ale jakmile to nabralo na obrátkách, tak vás to opět pohltilo. A můžu vám říct, že to teda byla zase jízda!

A co musím ocenit úplně maximálně u této audioknihy, je hlas Veroniky Khek Kubařové! Veroniko, opravdu Vám moc děkuji! Zpočátku jsem měla trošičku problém se zaposlouchat, ale jakmile jsem si na hlas zvykla, nemohla jsem se ho nabažit. Výborná interpretace, výborná intonace, výborná artikulace – zkratka Veronika ode mne získává jedničku hned se dvěma hvězdičkami! Bylo to krásných 12 hodin a 11 minut poslechu, který jak pohladí po duši, tak i překvapí a dojme zároveň. Ale pozor – děj je trošku předvídatelný. Ale i tak to byl moc příjemný audio zážitek 🙂

Hodnocení:

Budete-li si chtít tento příběh také poslechnout, můžete k nákupu této audioknihy využít buď audiolibrix nebo můžete zakoupit fyzické CD na stránkách Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *